Κοκκινιστό Χοιρινό με πουρέ πατάτας

Υλικά:

χοιρινό φιλέτο 500 g
κρεμμύδι 2 κεφάλια
καρότα 1 τεμ.
πελτε ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας.
αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας.
νερό 500 ml
Αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
φύλλα δάφνης 2 τεμ.
λάδι 3,4 κουταλιές της σούπας.

Για τον πουρε
4 μεγάλες πατάτες
αλάτι, πιπερι
1/4 φακελάκι μοσχοκάρυδο
125 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μεσαίους κύβους και τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Κρεμμύδια κομμένα σε κύβους, καρότα σε φέτες και τα ρίχνετε στο κρέας και σοταρετε.
Τα λαχανικά απελευθερώνουν το χυμό τους και το κρέας μαγειρεύεται έως ότου εξατμιστεί το υγρό.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέστε πελτε ντομάτας, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ζεστό νερό.
Βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε το πιάτο σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.

Για τις πουρέ πατάτας:

Οι πατάτες πλένονται και βράζονται σε χύτρα, για 10-15 λεπτά.
Αφαιρέστε σε ένα μπολ και καντε τον πουρέ με λιώσιμο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, 1/4 φακελάκι μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε και 125 g βούτυρο.
Οι πουρέ πατάτας κρυώνει για λίγο, στη συνέχεια σερβίρετε σε ένα πιάτο και ρίξτε το κρέας με την υπέροχη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια με μπεσαμελ
Επόμενο άρθροΥπέροχο καραμελωμένο Κεικ με φρέσκα φρούτα ξηρούς καρπούς