Χοιρινό με πράσα στον φούρνο

Υλικά

1 κιλό πράσα
100 μλ λαδι
1 κιλό χοιρινή σπάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κσ παπρικα γλυκια
1 κγλ πελτε
αλατοπιπερο
4 ποτηρια ζεστο νερο
4-5 κσ λαδι

Εκτέλεση

Τηγανίζω σε 100 μλ λαδι το κρεας λιγα λιγα τα κομματια βάζω ξανα όλο το κρεας στην κατσαρόλα βάζω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρω να μαραθεί
Βαζω την παπρικα γλυκια πελτε ανακατευω να καβουρντιστουν αλατοπιπερο 4 ποτηρια ζεστο νερο και σιγοβραζω μεχρι σχεδον να μαλακωσει το κρεας.
Καθαριζω κόβω και πλένω τα πράσα τα ζεματαω σε βραστό νερό για 3_4 λεπτά τα στραγγίζω και τα σοταρω σε 4-5 κσ λαδι
Τα βάζω στο κρέας ανακατεύω και αδειαζω στην γάστρα το ζουμί να είναι 2 δάχτυλα πάνω από το φαγητό
Ψήνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για 40 – 50 λεπτα τα 10 τελευταία λεπτά ξεσκεπάζω την γάστρα να πάρουν χρώμα.

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Πετρινα Μπαρδανη

Προηγούμενο άρθροΜαλακές κουλούρες πολύ νόστιμες
Επόμενο άρθροΡιζότο με κάστανα…είναι φανταστικοοοοοό