Χοιρινό με πράσο στο πήλινο

Υλικά:

1.200 g χοιρινού κρέατος χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
700 γραμμάρια μανιταριών (χρησιμοποιώ ολόκληρα μίνι μανιτάρια μαζί με τους μίσχους),
αν ειναι μεγαλύτερα, το έκοψα στην μέση.
3 μεγάλοι μίσχοι πράσων, κομμένοι σε χοντρές κύκλους
2 τεμ. μεγάλες ψητές κόκκινες πιπεριές, ξεφλουδισμένες και κομμένες
λάδι (εξαρτάται από το πόσο λιπαρό είναι το κρέας)
250 ml κόκκινο κρασί
250 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

Τακτοποιώ το κρέας και όλα τα λαχανικά σε στρώσεις σε πήλινο δοχείο (όταν φτάνω στα μεσαία στρώματα, προσθέτω τα μπαχαρικά). Τελειώνω με τα υπόλοιπα στρώματα κρέατος και λαχανικών.
Ρίξτε λάδι, κόκκινο κρασί και νερό. Κλείνω το πήλινο δοχείο με ένα καπάκι. Το έβαλα σε κρύο φούρνο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Πασπαλίζουμε το τελικό πιάτο με χοντρό τριμμένο πιπέρι.

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΦανταστικές φλογέρες με τυρί και μαϊντανό
Επόμενο άρθροΥπέροχη απλή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο