Χοιρινό με ρύζι στο φούρνο μέσα σε σακούλα

Ένα τέτοιο πιλάφι είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστεί, αποδεικνύεται πολύ νόστιμο. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι πραγματικό πιλάφι, αλλά έτσι μαγειρεύουμε στο σπίτι.

Συνταγή:

Ρυζάκι καρολίνα βρασμένο 400 γρ
Νερό βρασμένο 800 ml
Χοιρινό κρέας κομμένο για τηγανιά 650 γρ
Κρεμμύδια 4-5 τεμάχια ψιλοκομμένο
Καρότα 2 τεμ ψιλοκομμένα
Μπαχαρικά για πιλάφι 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι για γεύση
Σκόρδο 1 κεφαλή

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε το κρέας σε κυβους και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λιγο λάδι να αλλάξει χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι.
Βγάζουμε το κρέας σε ένα μπολ.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ρύζι με τα μπαχαρικά και το καστανίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.


Ρίχνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια μεσα στο μπολ με το κρέας.
Βάζουμε τα καρότα να μαλακώσουν σ ενα τηγάνι.
Ρίχνουμε 2 κσ αλάτι μέσα στο νερό.
Αδειάζουμε τα καρότα κι αυτα μεσα στο μπολ με το κρέας.
Σε μία μεγάλη σακούλα μαγειρέματος βάζουμε το ρυζι , το κρεας,  τις σκελίδες σκόρδου, το νερό και  την κλείνουμε και την βάζουμε στο ταψί.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ σε 5 λεπτά, για τους λάτρεις του καλού καφέ.
Επόμενο άρθροΜπουγατσάκια με σφολιάτα!!!