Χοιρινό με σάλτσα μανιτάρια στο φούρνο

Απαραίτητα προϊόντα

Χοιρινό – περίπου 1,5 κιλό
Μανιτάρια – 500 g μανιτάρια ή άλλα
Κρασί – 1 κουταλάκι του γλυκού. άσπρο
Σκόρδο – 2 – 3 σκελίδες
Μουστάρδα – 1 κουταλιά της σούπας.
Αλεύρι – 4 – 5 κουταλιές της σούπας
Ζωμός – 350 ml μανιταριών
Μαϊντανός – 1 μάτσο
Θυμάρι – 1/2 κουτ. αποξηραμένο
Μοσχοκάρυδο – για γεύση
Πάπρικα
Πιπέρι
Αλάτι
Λάδι

Εκτέλεση

Κόψτε το κρεας σε μεγάλα κομμάτια ή σε λωρίδες. Πολτοποιούμε το σκόρδο με 80-100 ml λάδι, τη μουστάρδα, 100 ml λευκό
κρασί, 1 κουτ. αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ρίχνουμε αυτή τη μαρινάδα πάνω από το χοιρινό σε ένα βαθύ μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για
περίπου 3 ώρες. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας με τη μαρινάδα σε ένα ταψί και το βάζουμε να ψηθεί σε φούρνο
προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Για τη σάλτσα

Zεσταίνουμε μερικές κ.σ. λάδι και τηγανίζουμε τα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μανιτάρια για περίπου
5 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε σε πιατέλα, και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα και τσιγαρίζουμε το αλεύρι
και το αραιώνουμε σταδιακά με το ζωμό μανιταριών.

Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για λίγα λεπτά, προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κατά βούληση και επαναφέρετε
τα μανιτάρια στη σάλτσα. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα το ψητό χοιρινό και ψήνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπάλα Χοιρινή στο φούρνο με πατάτες και πιπεριές
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες Παραλίας…δείτε το μυστικό να παραμένουν πάντα τόσο αφράτοι