Χοιρινό Σουβλάκι ΣΙΣ ΚΕΜΠΑΠ

Όλα είναι πολύ απλά: είναι ένας χοιρινός λαιμός, μερικά μπαχαρικά και μπυρα.
Ας μαγειρέψουμε Σις Κεμπαπ. Πρώτον, είναι γρήγορο και το κεμπάπ ψήνεται ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές.
Δοκιμάστε να μαγειρέψετε κρέας σύμφωνα με τη συνταγή μου και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Συστατικά:

Χοιρινός λαιμός – 1 κιλό
Κρεμμύδι – 2 τεμ
Τζίντζερ – 2 μικρά κομμάτια
Γαρύφαλλο – 6 τεμ
Αλεσμένος κόλιανδρος – 2 κουταλάκια του γλυκού
Καπνιστή πάπρικα – 1-2 ώρες. κουτάλια
Μπυρα – 200-250 ml

Μαγείρεμα:

Αυτή η συνταγή μαρινάδας συνιστάται να γίνεται περίπου μια μέρα πριν το τηγάνισμα του κεμπάπ, ώστε να μαριναριστεί σωστά και να απορροφήσει όλα τα αρώματα των καρυκευμάτων και των μπαχαρικών.
Κόβουμε το Κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους.

Προσπαθούμε να κόψουμε τον χοιρινό λαιμό σε όμοια, μεγάλα τετράγωνα, ώστε να είναι βολικό να τον βάλουμε σε σουβλάκι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας και τα κρεμμύδια. Κόβουμε 2 μικρά κομμάτια τζίντζερ σε ροδέλες και μαζί με γαρύφαλλο τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρέας. Πασπαλίζουμε το κεμπάπ με κόλιανδρο, προσθέτουμε καπνιστή πάπρικα για χρώμα, αλάτι και πιπέρι για γεύση,
ρίχνουμε ένα ποτήρι μπυρα και ανακατεύουμε όλα καλά. Βάζουμε το μαριναρισμένο κεμπάπ σε σουβλάκια κόντρα στις ίνες ώστε όταν ζεσταθεί να μην γλιστρήσει κάτω και να μην πέσει το κρέας.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Όταν έχει κάψει καλά, προσθέτουμε τα κεμπάπ και ψήνουμε για 4 λεπτά την κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε τα κεμπάπ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στον φούρνο.
Σερβίρουμε τα κεμπάπ με αραβικές πίτες, όσο ακόμα είναι ζεστά, μαζί με σως γιαουρτιού*.

*Για την σως γιαουρτιού

1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 σκελ. μικρή σκόρδο πολτοποιημένη
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι

Χρειαζόμαστε ακριβώς 2 λεπτά για να την ετοιμάσουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι κ το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.
Διορθώνουμε τις σάλτσες στην οξύτητα λεμόνι και στο αλατοπίπερο πάντα αφού αναμείξουμε όλα τα υλικά μαζί.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως τη σως γιαουρτιού η να την διατηρήσετε στο ψυγείο καλά σκεπασμένη σε γυάλινο σκεύος.

Καλή όρεξη σε όλους!

ΠΗΓΗШеф-повар Василий Емельяненко
Προηγούμενο άρθροΗ πιο απλή συνταγή για πατάτες βραστές με αρνίσια παϊδάκια.
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο και χοιρινό με λαχανικά στο πήλινο