Ρολό κιμά γεμιστό στο φούρνο

Ρολό κιμά γεμιστό στο φούρνο γεμιστό με τυρι και αυγό. Όλα τα μυστικά για το πιο ζουμερό ρολό κιμά θα τα βρεις εδώ!

Υλικά

Για το κιμά
700 γρμ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο
1 ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη
Ψιλοκομμένο μαϊντανό μισή κούπα
αλατοπιπερο ρίγανη, κύμινο
1 κουταλιά της σούπας μηλοξυδο
1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο

Γέμιση
1 φετακι κολοκύθα πορτοκαλί ίσα με μισή κούπα
1 Κολοκυθακι πράσινο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό και μάραθο
1 πιπεριά Φλωρίνης
Ρίγανη πάπρικα γλυκιά
Λίγο καυτερή πάπρικα
2 φέτες τυρί φέτα
2 αυγά
Λίγο κίτρινο τυρί αντορο
1 καρότο

Για τίς πατατες `
3-4 πατάτες
ρίγανη
λίγο κουρκουμά
πάπρικα γλυκιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μουλτι κρεμμύδι, αυγό, πελτέ ντομάτας, σκόρδο
Ρίχνω σέ λεκανακι το κιμά και το μειγμα απο το μουλτι και ρίχνω, την βρώμη,ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερο ρίγανη, κύμινο, 1 κουταλιά της σούπας μηλοξυδο, αλατοπιπερο, 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, ζυμωνουμε καλά και βάζω στο ψυγείο για 30.

Στο διάστημα αυτό ετοιμάζω την γέμιση.

Χτυπάμε στο μουλτι, κολοκύθα το Κολοκυθακι το πράσινο, 1 καρότο τριμμένο, κρεμμύδι, σκόρδο, λίγο μαϊντανό και μάραθο, πιπεριά Φλωρίνης, τά περνάω από το τηγάνι να σωταριστουν και να σωθούν τα υγρά τους. Ρίχνω και κει λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερο ρίγανη πάπρικα γλυκιά και λίγο καυτερή πάπρικα. Οπότε κάνω τώρα την συναρμολόγηση..

Στρώνω λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο από κάτω, ρίχνω το μείγμα κιμά από το ψυγείο, το πατάω και τετραγωνιζω όσο μπορώ ή μάλλον σέ ορθογώνιο σχήμα, ρίχνω από πάνω 2 γερές φέτες τυρί φέτα τρίβω στα χέρια ύστερα ρίχνω το μείγμα από το τηγάνι, ύστερα 2 αυγά
κομμένα στα δύο

Ρολό κιμά γεμιστό στο φούρνο

διότι δεν είχα άλλα όποιος θέλει βάζει ολόκληρα 4 αυγά, έβαλα και λίγο κίτρινο τυρί αντορο πού είχα σέ μπαστουνακια, και τυλίγω σέ ρολό με την βοήθεια λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ρολό κιμά γεμιστό στο φούρνο
Το τυλίγω στα πλαϊνά σάν καραμέλα 🍬 τοποθετώ σε πυρέξ, ξεπλυνα το μουλτι με νερό και το ρίχνω μέσα στο πυρέξ και ψήνουμε για 1 μισυ ώρα αεροθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζω το ρολό για να χρυσισει από πάνω ίσως και λιγότερο χρόνο αλλά τώρα στους 220.
Πρέπει να κρυώσει το ρολό για να κοπεί όμορφα.

Για τίς πατατουλες πλακέ στο φούρνο με κολοκύθα πορτοκαλί.
Απλά ρίχνω αλάτι ρίγανη λίγο κουρκουμά και πάπρικα γλυκιά,3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και τίς ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 αεροθερμο φούρνο..

Ρολό κιμά γεμιστό στο φούρνο

Καλό μεσημέρι σέ όλους εύχομαι!!🌹❤️

ΠΗΓΗMetaxia Kokkinou
Προηγούμενο άρθροΜπεκρή Μεζές: Πλούσια Ποικιλία για Απαιτητικούς Ουρανίσκους
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με ζάχαρη