Χοιρινό στο φούρνο με πατατουλες

Υλικά

Πατατες 1 κιλό
Ρίγανη Κατά βούληση
Θρούμπι Κατά βούληση
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

Για το χοιρινό
Χοιρινο 1 κιλό χωρις κοκαλο
Σκορδο 1-2 σκελίδες
Λεμονι Χυμό από 1-2
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

Εκτέλεση

για τις πατάτες
Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε. Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις πλένουμε και πάλι.
Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε στις πατάτες ρίγανη, θρούμπι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και βάζουμε τις πατάτες μέσα στο ταψί.

για το χοιρινο
Παίρνουμε την σπάλα και καρφώνουμε πάνω στο κρέας τις σκελίδες σκόρδου. Βάζουμε επίσης αλάτι και πιπέρι στο κρέας μας και μεταφέρουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε το κρέας μας με μία λαδόκολλα και ψήνουμε το κρέας μας στους 220 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 2 ώρες. Αφού ψηθεί το φαγητό βγάζουμε την λαδόκολλα για να πάρει χρώμα το φαγητό.
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα το μέγεθος του ταψιού και την ποσότητα του φαγητού.

Το Χοιρινο στο φούρνο με πατάτες είναι ετοιμή και λαχταριστή

 

Προηγούμενο άρθροΑυστραλιανά lamingtons
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με σφολιάτα