Χοιρινό φιλέτο στο τηγάνι με κρεμμύδια

Συστατικά για 4 άτομα

700 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο
3 κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας μούρα αρκεύθου
1 φύλλο δάφνης
1 ποτήρι λευκό κρασί
κόκκους πιπεριού
Μαντζουράνα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Δέστε το φιλέτο με σπάγκο κουζίνας. Τοποθετήστε το σε ένα τηγάνι με καλό λάδι.
Σοταρίστε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και προσθέστε δύο από τα κρεμμύδια κομμένα σε όχι πολύ λεπτές φέτες, το φύλλο δάφνης,
τον άρκευθο και τους κόκκους πιπεριού. Αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέστε το κρασί.

Σκεπάζετε και μαγειρεύετε αργά για περίπου 40 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, ανακατευουμε τους χυμους μαγειρέματος και προσθέστε τη μαντζουράνα
και το τελευταίο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα δέκα λεπτά περίπου και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφαιρείτε το νήμα από το φιλέτο, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε συνοδευόμενο από τη σάλτσα.

ΠΗΓΗ: In cucina con il cuore

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μαριναρισμένο Xοιρινό Ψητό

Μαριναρισμενρ Xοιρινό Ψητό

Υλικά:

περίπου 1 κιλό και μισό – 2 κιλά μακρόστενο κομμάτι χοιρινού λαιμού (ή ώμου) χωρίς κόκαλο, ‘άπαιτείται ολόκληρο κομμάτι,
2 κ.σ. χυμό λεμονιού,
4 κ.σ. λευκό κρασί,
3 κ.σ. μουστάρδα,
1 κουτ (γεμάτο) αλεσμένο μαύρο πιπερι,
1 κουτ. μέλι (ζάχαρη),
2 κ.σ. λάδι,
αλάτι κατά βούληση (σύμφωνα με τη συνταγή ειναι 1 κουταλιά και μισή κουταλιά αλάτι, αλλά εγώ βάζω λιγοτερο),
10 φέτες καπνιστό φιλέτο (ζαμπόν ή μπέικον),
10 φέτες κίτρινο τυρί (σκέτο ή καπνιστό), σε πιο χοντρές φέτες
200 γρ. κρεμμυδια σε φετες,
2 κοκκινες πιπεριές σε φέτες
6 κ.σ. λάδι, δεντρολίβανο ξερό για πασπάλισμα, αλουμινόχαρτο.

Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το πιπέρι, το αλάτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το κρασί και 2 Κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε το κομμάτι του κρέατος σε χοντρές φέτες (περίπου 1 εκ.) χωρίς να το κόψουμε τελείως. Τοποθετούμε ένα πιο χοντρό αλουμινόχαρτο (ή 2 πιο λεπτά) σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρινάδα από όλες τις πλευρές (συμπεριλαμβανομένων και ενδιάμεσα στα κομματια). Τυλίγουμε σφιχτά στο αλουμινόχαρτο
και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ημέρα (Τουλάχιστον 6 ώρες).
Ξετυλίξτε το μαριναρισμένο κρέας από το αλουμινόχαρτο. Σε κάθε “τσεπη” βάζετε μια φέτα καπνισΤό φιλέτο (ή μπέικον) μια φέτα Κίτρινο τυρί και μια φέτα κρεμμύδι. Αν έχετε Χώρο στις τσέπες σας, βάλτε μερικες κόκκινες πιπεριές. Δένω με δύο κορδόνια, για σφιχτή διαμόρφωση.

Πασπαλίζουμε το κρέας με άλλες 2 κ.σ. λάδι, δεντρολίβανο (2-3 πρέζες) και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο πρέπει να είναι καλά κλεισμένο γιατι απελευθερώνονται χυμοί και τη μαρινάδα και πρέπει να παραμείνουν στη συσκευασία κατά το ψήσιμο. Μόλις είναι έτοιμη η συσκευασία τη βάζουμε σε ένα ταψί. Βάλτε επίσης περίπου 300 γραμμάρια νερό, τις υπόλοιπες 2 Κ.σ. λάδι και αλάτι. Τυλίξτε ολόκληρο το ταψί με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Και ψήνουμε για περίπου 2 1/2 ώρες.
Ψήνετε τα τελευταία 20 λεπτά με ανοιχτό αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το κρέας.

Συμβουλή: Μπορείτε την σάλτσα που υπάρχει απο τα υγρά στο ταψί σ ένα τηγάνι να την δέσετε με λιγο αλεύρι και να την ρίξετε πάνω από το κρέας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτα με κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν με μπέικον 🥔🥓🧀🥚🥘