Μοσχαράκι κοτσι μαγειρεμένο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερό σαν βούτυρο. Μια συνταγή που θα σε ενθουσιάσει, θα σε κάνει να νιώσεις σαν να το μαγείρεψε η γιαγιά σου.

Υλικά:

Κότσι μοσχαρίσιο
3 ποτήρια νερό
2 κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Πατάτες
Καρότα
1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)
Λευκό ξηρό κρασί
Ζωμός από το βράσιμο του κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι
Κολοκυθάκια
Χυμός 1 λεμονιού
Αγελαδινό βούτυρο

Εκτέλεση

Το κότσι το έβρασα με 3 ποτ νερό, σε χαμηλή φωτιά περισσότερο από μια ώρα με ολοκληρο κρεμμύδι και ένα φύλο δάφνης
Εριξα ελαιόλαδο σε άλλη κατσαρόλα, και τσιγαρισα το μισό βρασμένο κρέας, μαζί με ένα μεγάλο κρεμμύδι στο μουλτι
Έριξα τις πατάτες, καρότα , το σκόρδο έφερα μερικές βόλτες να γυαλίσουν
Εσβησα με λευκο ξηρό κρασί, προσθεσα το ζωμό που είχε βράσει το κρέας και αλατοπίπερο
Άφησα να μαλακώσουν , πρόσθεσα τα κολοκύθακια και λίγο πριν κλείσω το χυμό λεμονιού και το βούτυρο να γλασαρει η σάλτσα
Κάποιες φορές με βολεύει αυτός ο τρόπος γτ δεν θέλει έξτρα συνοδευτικό

Καλή όρεξη!

H Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Κοκκινιστό με μέλι και Πουρέ Σπιτικό
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι σκεπαστό με λαχανικά