Χοιρινό ψημένο σε αλουμινόχαρτο.

Το χοιρινό ψημένο σε αλουμινόχαρτο με μπαχαρικά είναι πολύ ζουμερό. Μμμμ, απλά υπέροχο! Απαραίτητο για το γιορτινό τραπέζι!

✅Υλικά:

1. Χοιρινό φιλέτο χωρίς κόκαλο – 1,2 κιλά
2. Σκόρδο – 6-7 σκελίδες
3. Δάφνη – 3-4 φύλλα
4. Μαγιονέζα – 1 φλιτζάνι
5. Αλεσμένος κόλιανδρος – 1 κ.σ. ένα κουτάλι
6. Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – 1,5 κ.σ. κουτάλια
7. Πάπρικα – 1,5 κουταλιές της σούπας
8. Αλάτι για γεύση

✅Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπολ τη μαγιονέζα με όλα τα μπαχαρικά (πάπρικα, μαύρο πιπέρι και κόλιανδρο)
2. Προσθέστε ξεφλουδισμένο και λιωμενο σκόρδο στη μαγιονέζα και αλάτι για γεύση (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού). Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
3. Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο και το διπλώνουμε στα δύο, βάζουμε πάνω το χοιρινό. Το κρέας πρέπει να μπει με το λίπος προς τα κάτω.
4. Με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι αλείφουμε το κρέας από όλες τις πλευρές με την έτοιμη σάλτσα μαγιονέζας.Μην ξεχάσουμε να αλείψουμε το κάτω λιπαρό μέρος.
Προσθέστε το φύλλο δάφνης.
5. Στη συνέχεια, συνδέουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου και το στρίβουμε.Θα πρέπει επίσης να στρίψετε το αλουμινόχαρτο και από τα πλαϊνά.
Το αλουμινόχαρτο πρέπει να στρίψει σφιχτά για να μην διαρρεύσουν χυμοι και, στη συνέχεια, πρέπει να βάλετε το κρέας στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες.
Το χοιρινό πρέπει να είναι καλά μαριναρισμένο.

6. Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζουμε το κρέας μας και το βάζουμε με το αλουμινόχαρτο σε ταψί. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και
ψήνουμε σε αυτή τη θερμοκρασία για περίπου 3 ώρες.
7. Βγάζουμε το χοιρινό από τον φούρνο και ανοίγουμε ελαφρά το αλουμινόχαρτο για να το αφήσουμε να κρυώσει ελαφρώς.
8. Στη συνέχεια, βάλτε το κρέας σε ένα πιάτο, αφαιρέστε τη δάφνη και κόψτε σε κομμάτια και ρίξτε το ζουμί που προέκυψε κατά το ψήσιμο από πάνω.

Καλή όρεξη!❤️

Προηγούμενο άρθροΕύκολη τυρόπιτα δίχως φύλλο
Επόμενο άρθροΣαλάτα Μαρουλιού με μαγιονέζα