Χοιρινo με καπνιστό τυρί, ντομάτες και πιπεριές

Σήμερα ετοίμασα “Χοιρινo με καπνιστό τυρί, ντομάτες και πιπεριές
Έχω ετοιμάσει αυτό το πιάτο πολλές φορές και πάντα βγαίνει υπέροχο 😋😋👌😚
Καταρχήν να πω ότι το κρέας σε αυτή την περίπτωση είναι ένα ολόκληρο κομμάτι, αλλά είναι περίπου 1 κιλό και 300 γρ., το λέω γιατί
καταρχήν χρησιμοποιώ πάντα πολύ μεγαλύτερα κομμάτια της τάξης του 1 1/2 – 2 κιλά και γι’ αυτό τώρα μου ήταν αρκετά δύσκολο να το τακτοποιήσω όμορφα 🤗.
Στις περισσότερες περιπτώσεις το ετοιμάζω όταν έχω καλεσμένους ή είναι γιορτή, αλλά μου άρεσε πολύ και αποφάσισα να μαγειρεψω ακόμα και σε καθημερινες με λιγοτερο κρεας.
Ωστόσο, και πάλι έγινε σούπερ νόστιμο 😋😋👌
Μένει το κρεας στη μαρινάδα για 24 ώρες στο ψυγείο έχοντας προηγουμένως κάνει κοψίματα περίπου 2 εκ. Προσέχουμε να μην κόψουμε μέχρι τέρμα.

Υλικά

Μαρινάδα:

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κρασί
3,4 κσ μουστάρδα
2,3 κουταλιές της σούπας μέλι
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
6,7 κ.σ. λάδι
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για την Γεμιση
2 πρασινες και 2 κόκκινες πιπεριες
2 ντομάτες
300 γρ καπινιστο τυρι

Επιπλεόν:
Μαύρο πιπέρι και αλεσμένο κύμινο για γεύση.

Εκτέλεση

Όλα τα υγρά προϊόντα αναμειγνύονται σε ένα μπολ και το μείγμα που προκύπτει χύνεται άφθονα πάνω από το κρέας παντού.
Στη συνέχεια τρίψτε καλά με μαύρο πιπέρι και τριμμένο κύμινο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες να μαριναριστούν.

Μεταφέρουμε το κρέας στο ταψί (στην περίπτωση είναι κεραμικό) στο οποίο θα το ψήσουμε Σε κάθε κόψιμο βάζουμε κύκλους πράσινη
και κόκκινη πιπεριά, μια φέτα ντομάτα, κύκλους καπνιστό λιωμένο τυρί και φέτες λιωμένο τυρί με μίξη γεύσεων.(άλλες φορές βάζω «γκούντα» «και μοτσαρέλα», όποιο είδος τυριού και να προστεθεί, πάντα βγαίνει υπέροχο 😋👌
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

καπνιστο χοιρινο
Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς στο φούρνο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα που προκύπτει κατά το ψήσιμο και ψήνουμε μόνο στο πάνω γκριλ για άλλα 15 λεπτά.

Αυτή τη φορά είχε πολλή σάλτσα κατά το ψήσιμο, οπότε την έβαλα από το κεραμικο σε ένα μπολ με μερικά από τα λαχανικά και πολτοποιήσα
με ένα μπλέντερ και μετά πρόσθεσα λίγη υγρή φυτική κρέμα μαγειρέματος.😋👌
Σας διαβεβαιώνω ότι έχει υπέροχη γεύση 😋😋👌👌❤️❤️
Εύχομαι σε όλους μια υπεροχη μέρα ❤️🥰

Υγεία 🥂🥂❤️

ΠΗΓΗЦветомира Пенкова
Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένο Κέικ με καρύδι και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚρεατόσουπα