Συνήθως πηγαίνουμε να επισκεφτούμε την αδελφή μου τις Κυριακές και σχεδόν πάντα φέρνω κάτι σπιτικό.
Χθες το βράδυ έφτιαξα αυτά τα κουκουνάρια. Στον ανιψιό μου άρεσαν πολύ.
Η ιδέα είναι από το διαδίκτυο, υπάρχουν αρκετές συνταγές. Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά σας εγγυώμαι ότι η δική μου συνταγή βγαίνει υπέροχη. Προσάρμοσα τις ποσότητες καθώς ψήνονταν.
Υλικά
/για 10 τεμάχια/
Μπισκότα πτιμπερ /σοκολατας/ – 250 γρ.
Σκόνη κακάο – 2 κουταλιές της σούπας.
ζάχαρη άχνη – 50 γρ.
βούτυρο αγελάδας /λιωμένο/ – 100 γρ.
φρέσκο γάλα – 100 ml.
200 γρ. δημητριακά choko flakes
Εκτέλεση
Αλέστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και αλέστε ξανά.
Μπορείτε επίσης να ζυμώσετε τη ζύμη με τα χέρια σας.
Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Σχηματίστε απο την έτοιμη ζύμη σε κώνους, αλλά όχι πολύ φαρδύ στη βάση.
Διαπίστωσα ότι όταν βάζετε μέσα τα flakes, πλαταίνει. Στη συνέχεια, αρχίζετε να τοποθετείτε τα flakes, τρυπώντας τα απαλά.
Σειρά από κάτω προς τα πάνω.
Τοποθετήστε τα έτοιμα κουκουνάρια στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.
Απολαύστε τα!
Вкусни рецепти с Валерия
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Pesto με φασκόμηλο
Αυτή η σάλτσα έχει εξαιρετική γεύση και υφή. Όπως και το κλασικό πέστο βασιλικού, είναι τέλειο με ζυμαρικά αλλά και με ρύζι, βραστά ή ψητά ψάρια και ψητά ή βραστά λαχανικά, ιδιαίτερα και στις πατάτες.
Συστατικά για ζυμαρικά για 4-6 άτομα
• 10 g φασκόμηλου (25 μεσαίου μεγέθους φύλλα)
• 30 g κουκουνάρι (χωρίς κέλυφος)
• 40 γραμμάρια τυρί (3 κουταλιές της σούπας, παρμεζάνα)
• 1/2 γαρίφαλο σκόρδο
• 2 αλάτι
• 90 g ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Η προετοιμασία είναι γρήγορη και εύκολη, απλώς ακολουθείτε τις οδηγίες και προσεχετε τις ποσότητες.
Πάρτε 25 μεσαίου μεγέθους φύλλα φασκόμηλου (αν είναι τα μικρά πάρτε 30-35, αν είναι τα μεγάλα πάρτε περίπου 20). Εάν θέλετε να τα ζυγίσετε, χρειάζεστε 10 g. Κόψτε το μίσχο με τα φύλλα και τα πλένετε για λίγα λεπτά σε τρεχούμενο νερό, στη συνέχεια στραγγίστε, στεγνώστε σε ένα πανί ή ρολό κουζίνας και ψιλοκόψτε τα.
Ζυγίστε και ετοιμάστε κουκουνάρι και τριμμένο τυρί. Κόψτε το σκόρδο. Προτείνω μισή σκελίδα, αλλά μπορείτε να αυξήσετε έως και 2 σκελίδες αν σας αρέσει η μυρωδιά του. Πάρτε ένα κατάλληλο δοχείο, καλύτερα εάν ένα βάζο με το κατάλληλο καπάκι του.
Βάζουμε τα κουκουνάρια, ψιλοκομμένο φασκόμηλο, ελαιόλαδο, 2 πρέζες αλάτι και ψιλοκομμένο σκόρδο στο δοχείο. Ανακατέψτε με χαμηλή ταχύτητα για 4-5 δευτερόλεπτα με ίσες παύσεις.
Αυτό μειώνει στο ελάχιστο την οξείδωση του φασκόμηλου. Όταν έχετε ένα ομοιογενές και ελαφρώς κοκκώδες μείγμα, προσθέστε το τυρί παρμεζάνα, ανακατέψτε με ένα κουταλάκι του γλυκού και ανακατέψτε γρήγορα: το πέστο πρέπει να έχει ένα λεπτό αλλά ορατό κόκκο και να μην
είναι σαν κρέμα. Βάλτε το σε ένα βάζο με αεροστεγές καπάκι. Θα διαρκέσει για μια εβδομάδα στο ψυγείο και μπορεί
να καταψυχθεί με 3 μήνες ζωής στην κατάψυξη.
Μια δημοφιλής παραλλαγή γίνεται χρησιμοποιώντας στο ίδιο βάρος ψιλοκομμένων καρυδιών αντί για κουκουνάρι: η γεύση αλλάζει σημαντικά αλλά είναι εξίσου καλή και λεπτή.
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: Piero Benigni