Σιροπιαστό κέικ με κρέμα

Συστατικά

Για το κέικ
3 αυγά
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 και μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
Βανίλια

Για την κρέμα
3 φλιτζάνια γάλα
4 και μισή κουταλιά της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας καρύδας
Βανίλια

Για το Σιρόπι
2 και μισό φλιτζάνι ζάχαρη
3 και ένα τέταρτο φλιτζάνι ζεστό νερό
Μπορούμε να προσθέσουμε ροδόνερο στη γεύση όπως επιθυμείτε

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τ’αυγά, ζάχαρη, βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα στρόγγυλο πυρέξ 30 εκ που έχουμε βουτυροαλευρώσει ή το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μισή ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο αφαιρούμε το κέικ απο το πυρέξ και το κόβουμε οριζόντια στα 2 ισα μέρη.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, και ανακατευουμε μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε την καρύδα, βανίλια και ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ

σκεπάζουμε την κρέμα με μία μεμβράνη που εφάπτεται με την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε να πάρουμε ένα ωραίο καραμελωμένο μείγμα.

Στο στρόγγυλο πυρέξ βάζουμε το κέικ και το ποτίζουμε με σιρόπι καλά.


Βγάζουμε την κρεμα την χτυπάμε με ένα σύρμα και την απλώνουμε πάνω από την βάση.


Βάζουμε απο πάνω το άλλο μισό κέικ και το ποτίζουμε με το υπόλοιπο κέικ.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Το γυρίζουμε πάνω σε μία πιατέλα διακοσμούμε με καρύδα και τριμένο φυστικι αιγίνης ή καρύδι

και από πάνω κεράσι

Σημειώσεις

Η κρέμα είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό
Αφήστε το κέικ να κρυώσει πολύ καλα για να διασφαλιστεί η όμορφη κοπή του
Είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί και να μην καίτε τη ζάχαρη, για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη γεύση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροTo Γαλακτομπούρεκο των Ανωγείων
Επόμενο άρθροΗ βασιλόπιτα της γιαγιάς μου