Κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι

Πρώτη φορά διάβασα για αυτά τα νόστιμα μπισκότα τα λάτρεψα.
Δεν ξέρω αν σας το έχω πει, αλλά εδώ και καιρό νιώθω μια ακατανίκητη επιθυμία να τρώω ταχίνι 

Υλικά για 20 μπισκότα:

40 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα
40 γραμμάρια ωμά φουντούκια
100 γραμμάρια λευκό αλεύρι (ή άλλο είδος αλευριού)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
150 ml μέλι
150 ml ταχίνι
10-150 γραμμάρια σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλέστε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
Ρίξτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το μέλι και το ταχίνι και ρίξτε τα στο μείγμα με τα αλεύρια.

Ανακατέψτε αρχικά με μια κουταλιά και μετά ζυμώστε με τα χέρια σας.
Με αυτές τις αναλογίες, η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ κολλώδης.
Αν είναι, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βρέξτε ελαφρώς τα χέρια σας, πάρτε λίγη ζύμη και φτιάξτε μια μπαλίτσα στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.

Πασπαλίστε τη με σουσάμι και πιέστε τη ελαφρώς στο ταψί για να πλατύνει.
Φτιάξτε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα μπισκότα.
Ψήστε τα για 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, θα είναι ελαφρώς μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν

Η Συνταγή είναι από το vkusnoteka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια Πορτοκαλιού Νηστίσιμα (50 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

Κουλουράκια Πορτοκαλιού Νηστίσιμα

Η Συνταγή είναι του Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ φυτική μαργαρίνη
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
200γρ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ μπεικιν παουντερ

για την γέμιση
Μαρμελάδα Φράουλα
Μαρμελάδα Σύκο
Ταχινόκρεμα με Κακάο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα υπέροχο κουλουράκια μας χτυπώντας τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει προσθέτουμε τις βανίλιες Το ξύσμα πορτοκάλι το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε για ενσωματωθούν με το μίγμα τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ ίσα-ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι (δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην σφίξει η ζύμη)

Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή παίρνουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και με στόμιο αστεριοειδή γεμίζουμε με τη ζύμη και φτιάχνουμε τα κουλουράκια στο ταψί μας το οποίο είναι με στρωμένη λαδόκολλα, περίπου κάθε κουλουράκι είναι γύρω στα πέντε με έξι εκατοστά το μέγεθος μπορούμε να φτιάξουμε και στρογγυλά σε διάφορα μεγέθη και σχήματα ανάλογα την προτίμηση μας

Αφού έχουμε φτιάξει τα κουλουράκια προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά Ανάλογα το μέγεθος. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο μόλις είναι έτοιμα θα έχουν χρώμα χρυσοκίτρινο μπορούμε να τα αφήσουμε όπως είναι σκέτα που πραγματικά είναι υπέροχα και αρωματικά αλλά στη συνέχεια θα σας πω τον τρόπο να τα κάνετε ακόμα πιο υπέροχα

Εχω μαρμελάδα φράουλα μαρμελάδα σύκο και φυσικά το εκπληκτικό προϊόν ταχίνι με κρέμα κακάο που είναι εκπληκτικό βάζουμε μία μικρή ποσότητα από μαρμελάδα η κρέμα ταχίνι ενώνουμε τα δύο κουλουράκια και τα βουτάμε στην άκρη σε λιωμένη κουβερτούρα μαύρη ώστε να εξακολουθούν να είναι νηστίσιμα και τα πασπαλίζουμε με φυστίκι η καρύδα τριμμένη και τ αφήνουμε να κρυώσουν

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροKέικ μπανάνας με σοκολάτα και κακάο
Επόμενο άρθροΣικάτο αμυγδαλωτό κέικ