ΥΛΙΚΑ

1 και 1/2 κιλό χταπόδι

1 κούπα λάδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

2 σφηνάκια ούζο

2 κούπες ντομάτα κονκασέ

1 κούπα χυμό ντομάτας

4 ολόκληρα μοσχοκάρυδα

1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος

½ βίδες

αλάτι

πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε το χταπόδι και το πλένετε καλά.

Το ζεματάτε 15 λεπτά σε βραστό νερό.

Το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Σε καυτό λάδι σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ρίχνετε το χταπόδι και το ροδίζετε καλά.

Σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε τη ντομάτα, το χυμό, τα μοσχοκάρυδα, το μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις βίδες al dente. Tις σουρώνετε και τις ρίχνετε στη κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΞιφίας με Ντομάτα και Ουζο στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΧταποδάκι με Μέλι και Μπαλσάμικο στη Λαδόκολα