Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

1 κιλό χταπόδια (κατεψυγμένα),
¾ κουταλάκι του γλυκού κρασί,
½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι,
3-4 σκελίδες σκόρδο,
3-4 φρέσκες ντομάτες ή 1 κουτί σάλτσα ντομάτας (περίπου 400 ml),
5-6 κλαδάκια μαϊντανό ή άνηθο,
μαύρο πιπέρι,
αλάτι,
μια πρέζα κανέλα,
1 πακέτο ζυμαρικά την επιλογή σας,
4-5 κόκκους μπαχάρι και
1 δάφνη.

Εκτέλεση

Προετοιμασία: Πλύνετε καλά το χταπόδι, κόψτε το σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια, βάλτε το σε μια κατσαρόλα για να βράσει. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι στο ήδη σοταρισμένο κρεμμύδι για να το τηγανίσετε επίσης.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε το μισό να εξατμιστεί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, κανέλα, δάφνη, μπαχάρι και περίπου 500 ml νερό.

Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια ρίξτε το πακέτο ζυμαρικών και ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά (αν χρειάζεστε περισσότερο νερό, μπορείτε να προσθέσετε). Σιγουρευτείτε ότι το φαγητό έχει πήξει, κόψτε το μαϊντανό ή άνηθο σε μικρά κομμάτια, βγάλτε το φύλλο δάφνης, αν μπορείτε, το μπαχάρι και σβήστε τη φωτιά. Η ζέστη που έχει είναι αρκετή για να τελειώσει το φαγητό.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤσουρέκι Πασχαλινό Πολίτικο…επαγγελματική Συνταγή
Επόμενο άρθροΡεβανί….μία διαφορετική συνταγή