Χυμός βερίκοκου με όξινη γεύση

Ο Χυμός βερίκοκου έχει κάποιο ιξώδες και μια ιδιαίτερη γεύση. Η γεύση του φρούτου σε αυτή τη συνταγή συμπληρώνεται από το κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στο ποτό μια ενδιαφέρουσα όξινη γεύση.

Απαιτούμενα συστατικά:

Ώριμα βερίκοκα – 8 κιλά,
Κιτρικό οξύ – 0,5 κουταλάκι του γλυκού,
Ζάχαρη – περίπου 300-400 γρ,
Νερό – 1 λίτρο.

Προετοιμασία χυμού από βερίκοκα:

Τα φρούτα πρέπει να επιλεγούν ώριμα, να πλυθούν, να απαλλαγούν από τα κουκούτσια,
Ο πολτός θα πρέπει να συμπιέζεται και να βγαίνει ο χυμός, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί αποχυμωτής για το σκοπό αυτό.
Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε λίγο, φροντίζοντας να διαλυθεί η ζάχαρη
Το προκύπτον σιρόπι θα πρέπει να αναμιχθεί με το νέκταρ βερίκοκου και να βράσει και πάλι, κατά τη διαδικασία του βρασμού, η οποία θα διαρκέσει 5-7 λεπτά, θα πρέπει να αφαιρείτε τακτικά τον αφρό από το χυμο.
Προετοιμάστε τα μπουκάλια εκ των προτέρων, πλύντε τα και αποστειρώστε τα,
Η ζεστή μάζα χύνεται στα μπουκάλια και καλύπτεται με καπάκια
Τα έτοιμα μπουκάλια πρέπει να τοποθετούνται σε μια ζεστή κουβέρτα και να παραμένουν σε αυτή τη μορφή μέχρι να κρυώσουν, μόνο τότε μπορούν να μεταφερθούν σε μόνιμο χώρο αποθήκευσης.

Συνταγή χυμού βερίκοκου για το Χειμώνα

Ο χυμός βερίκοκου που φτιάχνεται στο σπίτι για το χειμώνα είναι ένα νόστιμο και γευστικό ποτό που φτιάχνω πάντα όποτε μπορώ.
Ο χυμός βερίκοκου βγαίνει πηχτός και πολτός. Φυσικά, μπορείτε να ελέγξετε το πάχος του ποτού και την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με τα γούστα σας, καθώς εξαρτάται άμεσα από τη γλυκύτητα του φρούτου και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.
Δοκιμάστε τον οπωσδήποτε, το χειμώνα ένας τέτοιος χυμός είναι μια υπέροχη υπενθύμιση του καλοκαιριού.
Έχω πάρει 3,5 λίτρα χυμό από 2,5 κιλά βερίκοκα.

Συστατικά

Για να φτιάξουμε χυμό βερίκοκου στο σπίτι για το χειμώνα χρειαζόμαστε
Βερίκοκα – 2,5 κιλά,
ζάχαρη – 350 γραμμάρια,
νερό – όσο χρειάζεται.

Βήματα προετοιμασίας

Βράζουμε τα βερίκοκα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σουρώνετε το ζωμό από ένα κόσκινο και λιωνετε συμπιέζοντας τα φρούτα σε μια κατσαρόλα να βγει ο ζωμός.


Προσθέστε ζάχαρη ανάλογα με τη γεύση στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και στη συνέχεια βάλτε την ξανά στη φωτιά.
Όταν ο χυμός βερίκοκου αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφαιρείτε τον αφρό που έχει σχηματιστεί.


Βράζετε το χυμό για 3 έως 4 λεπτά.
Αδειάζετε τον ζεστό χυμό βερίκοκου με τον πολτό σε στεγνά, αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζετε με βρασμένα καπάκια και τα αναποδογυρίζετε.


Τυλίξτε τα σε μια κουβέρτα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες με φέτα
Επόμενο άρθροΠαρφέ Σοκολάτας με κρέμα μασκαρπόνε 🍓🍫🍨