Χωρίς αλεύρι! Το πιο νόστιμο βασιλικό γλυκό

Υλικά :

10 ασπραδια
250 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
300-400 γραμμάρια ξηρών καρπών
25 γραμμάρια κορν φλαουρ
Για την κρέμα:
10 κρόκους αυγών
160 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
2 κουταλιές κακάο
30ml ρούμι ή κονιάκ
100ml φρέσκου αγελαδινού γάλακτος
200 γραμμάρια βουτύρου (μαλακό)

Εκτέλεση:

Σπάστε τα αυγά και διαχωρίστε τα ασπραδια από τους κρόκους.
Θα χρησιμοποιήσουμε τα ασπραδια για την βάση. Βάλτε τα σε κατάλληλο δοχείο και
προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να πάρετε μια σαντιγί. Προσθέστε το κορν φλαουρ και χτυπηστε καλά. Πάρτε τα καρύδια και κόψτε τα με ένα μαχαίρι και όχι να τα αλέσετε. Προσθέστε τα την σαντιγί και ανακατέψτε με σπάτουλα.
Καλύψτε ένα ορθογώνιο ταψί με χαρτί και ρίξτε το μείγμα. Απλώστε καλά με μια σπάτουλα.
Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήστε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε το χαρτί και κόψτε σε 3 ίσα μέρη.

Προετοιμάστε σε μια κατσαρολα την κρέμα ανακατεύοντας τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη πρωτα και μετα το γάλα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε στη φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις γίνει αυτό, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο και κτυπήστε με ένα μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ. Προσθέστε το ρούμι. Τελειώστε το γλυκό αλειφοντας ενδιαμεσα με την κρεμα και τα 3 παντεσπανια το ένα πανω στο άλλο και τέλος και γυρω γυρω. Γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς σκονη στο μπλεντερ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Κόψτε και σερβίρετε.
Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη συνταγή.
Υπέροχες μέρες’

ΠΗΓΗ: https://worldrecipes.eu/

Προηγούμενο άρθροΡεβανί με μαλεμπί
Επόμενο άρθροΤσουκνίδα: Ιδιότητες και συνταγή τσουκνιδόπιτας