Πατάτες με κιμά και τυρί  στο φούρνο

Υλικά

9-10 πατάτες (1,5 κιλά)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)
3 κουταλιές ελαιόλαδο (50 ml)

Για τον κιμά
Κιμάς μοσχαρίσιος (400 γραμμάρια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι τσίλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο

Για την επιφάνεια
λίγο μαϊντανό
τυρί τσένταρ (200 γραμμάρια)
6 – 7 ντοματίνια

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι,το σκόρδο,τον μαιντανό και όλα τα μπαχαρικά.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
Κόβουμε τις πατάτες φέτες πολύ ψιλές με την βοήθεια του τρίφτη. Μπορείτε όμως να τις κόψετε και με το μαχαίρι πολύ ψιλές ροδέλες.
Τις βάζουμε σ΄ενα μεγάλο μπολ τις αλατίζουμε και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε το ταψί μας με λίγο λάδι και στρώνουμε τις μισές πατάτες στον πάτο.Μπορεί να γίνουν και 2 στρώσεις.

Βάζουμε από πάνω το μείγμα του κιμά και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε από πάνω με τις υπόλοιπες πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 ° C για 30 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαιντανό, ρίχνουμε το τυρί να πάει παντού, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 200 ° C.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή τέλεια για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο!!!!!!!

Καλή όρεξη!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένια Φαντασία..
Επόμενο άρθροΜπισκότα γεμιστά