Χωριάτικα χορτοπιτάκια

Υλικα

Για τη ζύμη
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
½ κιλό αλεύρι
Αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό διάφορα χόρτα σπανάκι, σέσκουλα, τσουκνίδες
4-5 φρέσκα κρεμμύδια
300 γρ. φέτα βαρελίσια
Λίγο λάδι
Αλάτι-πιπέρι
προερετικα 1-2 αβγά

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολάκι χλιαρό νερό μαζί με το λάδι, το ξύδι, το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνοντας καλά. Πλένουμε τα χόρτα και τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμώνουμε λίγο μέχρι να μαραθούν, ενώ αμέσως μετά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε με το χέρι ή με πλάστη.

Κόβουμε σε λουρίδες τοποθετούμε από 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση και τα κλείνουμε σταυρωτά να κάνουμε τρίγωνα ,φάκελο, τυλίγουμε όταν τελειώσει και σε δεύτερη λουρίδα φύλλο . Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 -50 λεπτά μέχρι τα χορτοπιτάκια μας να πάρουν χρώμα . Εάν σας αρέσει πασπαλίζουμε με κρόκο αβγού και εάν θέλουμε λίγο σουσάμι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Anastasia Goris

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με πράσο, σέλινο και σελερυ….
Επόμενο άρθροΤο πιο γρήγορο σοκολατένιο κέικ στο διαδύκτιο