Συστατικά
4 x 150 γραμμάρια φιλέτων λευκών ψαριών χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα (Τσιπούρα – Φαγκρί)
750 γραμμάρια ντομάτας δαμάσκηνο ή ώριμες ντομάτες , ξεφλουδισμένες, και χωρίς σπόρια
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και επιπλέον για ράντισμα
1 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
75 ml ρετσίνα ή ξηρό λευκό κρασί
20 γραμμάρια φρυγανιά

Μέθοδος
Βάλτε το ψάρι σε μια μεγάλη πιατέλα, στεγνώστε με χαρτί κουζίνας και ρίξτε ελαφρώς αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε το και αφήστε την στην άκρη για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τις ντομάτες και το λαδι των 50 ml σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ ανάμειξης, και στη συνέχεια προσθέστε το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το κρασί. Ανακατεύουμε και ανακατεύουμε και στη συνέχεια αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Ζεσταίνετε το φούρνο στον αέρα 200 ° C 
Ρίξτε στο ψάρι με λίγο περισσότερο αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε ένα στρώμα από τη σάλτσα σε ένα ταψακι και στη συνέχεια τοποθετήστε τα ψάρια από πάνω. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από το ψάρι. Πασπαλίστε πάνω την φρυγανιά και ψιλοβρέξτε με περισσότερο λάδι. Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσισισει από πάνω.
νόστιμο. συμβουλές
Για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες, βάλτε ένα σταυρό στη βάση, στη συνέχεια βάλτε τες σε ένα μπολ με βρασμένο νερό για 1 λεπτό. Αφαιρέστε, αφήστε λίγο να κρυώσουν, τότε η φλουδα πρέπει να γλιστρήσει πάνω από την ντομάτα.

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με pesto και τυρί φέτα
Επόμενο άρθροΜαλεμπί Πορτοκάλι…