Ψαρόσουπα

Υλικά

1 κιλό ψάρια κεφάλια η μπακαλιαράκια
2-3 πατάτες μέτριες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 2-3 κλωναράκια σέλινο
2 καρότα μεγάλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
Μισή φλυτζάνα του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κορν φλαουερ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο.Τα πλένουμε.
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις πάρει βράση αλατίζουμε και ρίχνουμε τα λαχανικά μας.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ψάρια μας αφού τα καθαρίσουμε. Μπορούμε να βάλουμε να βράσουμε τα μισά και τα άλλα μισά να τα τηγανίσουμε.

Βράζουμε τα ψάρια για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζουμί αφού το σουρώσουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε έως ότου φουσκώσει περίπου 20-25 λεπτά.
Αν θέλουμε μπορούμε ν αλέσουμε τα λαχανικά μας ώστε να γίνει η σούπα μας βελούδινη.
Σβήνουμε το μάτι και κάνουμε το αυγολέμονο.
Το ρίχνουμε στη σούπα μας ανακατεύουμε ελαφρώς και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με πατάτες και σάλτσα ντομάτας στο φουρνό
Επόμενο άρθροKέικ με κρέμα σοκολάτας