Ψημένα γεμιστά αυγά

Συστατικά

6 αυγά μέγεθος L –
3 κουτιά αποστραγγισμένου κονσερβοποιημένου τόνου –
Ψητή κόκκινη πιπεριά, έχω χρησιμοποιήσει κονσέρβα –
1 κουτι σάλτσα ντομάτας  
400 ml πλήρους γάλακτος –
50 γρ αλεύρι σίτου –
25 γρ. Ελαιόλαδο, είναι περίπου 5 κουταλιές της σούπας –
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι –
Μια πρέζα λευκή πιπεριά –
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο –
Τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

Το πρώτο πράγμα είναι να μαγειρέψετε τα αυγά σε άφθονο νερό και λίγο αλάτι.
Όταν αρχίσει να βράζει, αφήστε τα αυγά για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μετά από λίγο καιρό βάζουμε τα αυγά σε κρύο νερό και θα αφαιρέσουμε το κέλυφος.
Κόβουμε το αυγό στην μέση και παίρνουμε τον κρόκο.
Σε ένα μπολ μικρο προσθέτουμε τον στραγγισμένο τόνο, την κοκκινη πιπερια και τους κρόκους των αυγών την σάλτσα ντομάτας.


Ανακατεύουμε τα πάντα με ένα πιρούνι έως ότου όλα ενωθούν καλά.
Γεμίζουμε κάθε μισό αυγό με την γέμιση. Το αυγό το γεμίζουμε πολυ, σαν θέλουμε να σχηματίσουμε το άλλο μισό.
Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος και τοποθετούμε τα γεμιστά αυγά.


Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας πάνω από κάθε αυγό.

 

Τώρα για να τελειώσουμε φτιάχνουμε μια υπέροχη μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το αλεύρι και ανκατευετε για ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατευουμε γρηγορα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε με το συρμα χειρός θα πηξουμε την μπεσαμέλ.
Θα είναι έτοιμη όταν αρχίσει να βράζει. Εκείνη τη στιγμή σβήνουμε τη φωτιά.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου δεν υπάρχουν κομμάτια , εάν θέλουμε παίρνουμε το μίξερ στο ελάχιστο και αφαιρούμε τα κομμάτια και έχουμε μια απαλή και απαλή κρέμα μπεσαμέλ.
Πάντα στο τέλος την περνάω το μπλέντερ, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν σβώλοι.
Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στα αυγά μέχρι να καλυφθεί πλήρως.
Τελειώνουμε βάζοντας το τυρί μοτσαρέλα.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.

Βάζουμε το ταψι στη μέση του φούρνου.
Μετά από 15 λεπτά ψησίματος, ανοίξτε το γκριλ να πάρει χρώμα από πάνω.
Και έχουμε ήδη τα ψημένα αυγά gratin.

Μια εξαιρετικά νόστιμη απόλαυση.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμο λαδερό λαχανόρυζο με ντομάτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Κοκκινιστό με πάτατες ή Ρύζι…γεμάτο όμορφες μυρωδιές και γεύσεις.