Ψητά κεφτεδάκια σε βάση ψωμιού

Υλικά:

Υλικά για τα κεφτεδάκια:
400 γρ κιμά (εγώ χρησιμοποίησα μοσχαρίσιο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό, ανάμεικτο μοσχαρίσιο-χοιρινό, γαλοπούλα κ.λπ.)
1 κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ πάπρικα
½ κουτ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κουτ αλάτι
μαύρο πιπέρι για γεύση

Για επικάλυψη:
4 αυγά
⅔ κουτ. φρέσκο ​​γάλα (περίπου 140 ml)
7-8 κλωναράκια φρέσκο ​​άνηθο

Επιπροσθέτως:
5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ίσου πάχους)
2 πιπεριές (κόκκινη και πράσινη)
100 γραμμάρια τυρί ή άλλο μαλακό τυρί της επιλογής σας

Εκτέλεση:

1 Παίρνουμε ένα ταψί με διάμετρο περίπου 30 εκ.
Τακτοποιήστε τις κομμένες φέτες, τοποθετώντας κομμάτια ψωμιού στα κενά σημεία ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες τρύπες στον πάτο.
2 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το φρέσκο ​​γάλα. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
Και εδώ θέλω να προσέξετε την ποσότητα του γάλακτος – οι φέτες του ψωμιού μου ήταν πιο λεπτές και χρησιμοποίησα περίπου 2/3 κουτ. φρέσκο ​​γάλα,
αλλά αν χρησιμοποιείτε πιο χοντρές φέτες, μπορείτε να αυξήσετε λίγο την ποσότητα του γάλακτος.
Ο στόχος είναι το ψωμί να είναι μουλιασμένο, αλλά όχι πολύ μαλακό και χυλό.
3 Προσθέστε στο μείγμα ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο και ανακατέψτε.

4 Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια.
5 Ανακατέψτε τα πάντα καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
6 Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε πάνω από το ψωμί στο ταψί.
Τα κεφτεδάκια μπορεί να είναι στρογγυλά ή μακρόστενα – όπως σας αρέσει.
7 Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος-αυγού ανάμεσα στους κεφτέδες.
8 Απλώνουμε ομοιόμορφα το μάραθο ανάμεσα στα κεφτεδάκια για να μην σβολιάσει.
9 Αραδιάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες ανάμεσα στα κεφτεδάκια.
10 Βάζουμε το ταψί να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου χωρίς αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ετοιμαστούν τα κεφτεδάκια.

11 Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
12 Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Αν θέλετε, μπορείτε να ανοίξετε και τον αερα, θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στο φούρνο κατά 10-20 βαθμούς ακόμα και θα πάρουν πιο γρήγορα το επιθυμητό χρώμα.
13 Περιμένετε να κρυώσει λίγο το πιάτο και σερβίρετε.

Μείνετε πάντα υγιείς! 🙂

Η Συνταγή είναι από το annie & jeff

Προηγούμενο άρθροΠατατοτηγανίτες με κολοκυθοανθούς…το κρατς που κάνουν δεν αντέχετε
Επόμενο άρθροΜπισκότα με γέμιση μήλου….είναι υπέροχα για τον καφέ σας