Ψητά μήλα με σάλτσα κρασιού και πορτοκάλι

Συστατικά

6 κόκκινα μήλα
30 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
100 ml χυμού πορτοκαλιού
25 ml γλυκό κρασί
4 ξυλακια κανέλας

Υλικά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ºC.
Πλύνετε και αφαιρέστε τον πηρύνα του μήλου με το ειδικό εργαλείο
Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα ταψί χαράξτε τα μήλα ελαφρά από πάνω σε σχήμα σταυρού.
Γεμίστε το κενό κέντρο του μήλου με 3 κγ ζαχαρη το καθενα. Βάλτε ενδιάμεσα στα μήλα
4 ξυλάκια κανέλας.


Ρίξτε στο κέντρο του μήλου γλυκό κρασί σε κάθε μήλο

και συμπληρώνουμε μεσα στο ταψί με λίγο χυμό πορτοκάλι.
Ψήστε περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Περιστασιακά περιχύνουμε τα μήλα με τη σάλτσα τους.
Σβήστε το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέρoχο Χοιρινό φιλέτο με βελουδινη σάλτσα μπύρας
Επόμενο άρθροΠανεύκολα Μπισκοτάκια Πορτοκαλιού