Συνταγή για 4 άτομα

4 κόκκινα Μήλα, καθαρισμένα και πυρήνας να αφαιρεθεί
40 γραμμάρια βούτυρο
4 – 6 ζάχαρη άχνη

Επικάλυψη

150gr ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
76 γραμμάρια βούτυρο
100ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 – 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φουντούκια (προαιρετικά)
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200c 

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων και κυλάμε ελαφρά κάθε μήλο στο βούτυρο. Τοποθετήστε τα ζάχαρη σε ένα πιάτο και ρίξτε τα μήλα μέσα να επικαλυφθούν πλήρως. Τοποθετήστε τα μήλα σε όρθια θέση πάνω σε ένα μικρό ταψάκι φούρνου έτσι με χώρο ανάμεσα σε κάθε μήλο.

Ψήστε τα μήλα για 25-30 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ανοιχτό καφέ και να είναι τρυφερά.

Ενώ τα μήλα ψήνονται, φτιάξτε την επικάλυψη. Σε ένα μικρό δοχείο προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζεσταίνουμε μέχρι να φουσκώσει και να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Θα πήξει περαιτέρω όταν κρυώσει. Ανακατέψτε τα καρύδια μέσα στο γλάσσο ή ρίξτε τα ξεχωριστά στο τέλος.

Σερβίρετε τα μήλα με τη ζεστή  επικάλυψη που χύνεται πάνω στα μήλα και μια κουταλιά παγωτού βανίλιας.

Προηγούμενο άρθροΤέλεια Μπουγάτσα με Βελούδινη Κρέμα
Επόμενο άρθροEίναι τόσο νόστιμο το τυρί & το κρεμμύδι μέσα σ΄αυτή την τάρτα