Ψητά μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες

Υλικά

4-6 τεμ. μπουτάκια κοτόπουλου (κάτω)
1 κιλό πατάτες
4-5 κ.σ. λάδι
1/2 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
δάφνη
βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό όσο να τα σκεπάζει.
Όταν αρχίσουν να κάνουν αφρό, αφαιρείται με ένα κουτάλι. Μετά από 10-15 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάλε αλάτι.
Σε αυτό το διάστημα, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε κύβους. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί, βάζουμε τα μπούτια και ρίχνουμε στο ταψί τον ζωμό στον οποίο ψήθηκε το κρέας. Επιπλέον, μπορείτε να αλατίσετε ελαφρά τα μπούτια και τις πατάτες.

Ρίξτε λίγο λάδι σε κάθε μπούτι. Προσθέστε μαύρο πιπέρι και τη δάφνη και βάλτε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε δυνατό φούρνο, ανακατεύοντας 1-2 φορές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, τοποθετήστε ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε μπούτι.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΕδώ είναι το διάσημο ψωμί σε σακούλα ψησίματος!
Επόμενο άρθροΜπισκότα με κομματάκια Σοκολάτας