Ψητές και τραγανές κοτολέτες μελιτζάνας

Συστατικά:

2 μελιτζάνες
7-8 ντοματίνια
1 μοτσαρέλα
3 κουταλιές της σούπας γάλα
200 γραμμάρια ψωμιού
1 αυγό
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό

Εκτέλεση

Κόβουμε 2 φλάσκες μελιτζάνες σε φέτες περίπου 2 εκατοστών πάχους
Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες τα ντοματίνια το τυρί μοτσαρέλα.
Ρίχνουμε ρίγανη και λάδι πάνω από τις μελιτζάνες και τη μοτσαρέλα και αλάτι
Τοποθετούμε τις μισες μελιτζάνες επάνω στον πάγκο μας ρίχνουμε από μία σταγόνα
περίπου λάδι πάνω σε κάθε μελιτζάνα και στρώνουμε τις ντομάτες και από πάνω το
τυρί μοτσαρέλα και βάζουμε φυλλαράκια Βασιλικού. Σκεπάζουμε τις μισές μελιτζάνες
με τις άλλες μισές σε στυλ σάντουιτς.


Σε ένα μπολ σπάμε ένα αυγό ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και χτυπάμε και προσθέτουμε και
το γάλα και ξανά χτυπάμε.
Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε σε τρίμματα τις φέτες ψωμιού το σκόρδο και ανακατεύουμε
πάλι. Ενα ταψί φούρνου το στρωνουμε με χαρτί ψησίματος πασπαλίζουμε με λάδι και
στη συνέχεια πανάρουμε τις μελιτζανες-σαντουιτς μέσα στο αυγό μετά στα τρίμματα
ψωμιού

και τις τοποθετούμε στο ταψί πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και τις βάζουμε
στο φούρνο

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 15 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓεμιστα χωρίς Κιμά (μακεδονίτικη παλιά συνταγή)
Επόμενο άρθροΣπιτικά και υγιεινά γλυκάκια καρύδας με σοκολάτα (Bounty)