Ψητές λαχανικό στο φούρνο σερβιρισμένα με γιαουρτοσκόρδιον

Υλικά

-(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μελιτζάνα της αρεσκείας σας)
-2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
-2 πιπεριές, χωρίς σπορια και σε κύβους
-αλάτι, πιπέρι, μπουκοβο
-ελαιόλαδο
-χυμός λεμονιού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα λαχανικά σας με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο καθώς και το χυμό
λεμονιού, αν χρησιμοποιείτε, ανακατέψτε τα για να συνδυαστούν.
Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε τα για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε επιπλέον 10-15 λεπτά αν χρειαστεί ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο και το αλάτι, ανακατέψτε και σερβίρετε με τα λαχανικά σας,

Καλή σας όρεξη.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και μανιτάρια

Κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και μανιτάρια

Συστατικά

110 γρ (1/2 φλιτζάνι) βούτυρο
8 μανιτάρια (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
2 με 3 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, συν 1 λεμόνι (λεπτές φέτες)
1 κουταλάκι αλάτι 
1 μεγάλο σκόρδο ή 2 μικρές σκελίδες (στουμπιγμένες)
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1350 έως 1500 gr  κομμένα κομμάτια κοτόπουλου, μπούτια, ή στήθη κοτόπουλου

Βήματα για να το κάνετε
Συγκεντρώστε τα συστατικά.
Σε μια μεγάλη, κατσαρόλα ή τηγάνι σε μεσαία χαμηλή θερμότητα, λιώνετε το βούτυρο.
Όταν το βούτυρο αφρίζει, προσθέστε τα κομμένα μανιτάρια στο ταψί σοτάρετε μέχρι ροδίσουν.
Προσθέστε τις 2 με 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήστε το μείγμα βουτύρου και χυμού λεμονιού να σιγοβράσουν.
Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρέψτε για περίπου 5 με 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ακόμη.
Σκορπίστε τις φέτες λεμονιού πάνω από το κοτόπουλου στο τηγάνι.
Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό, καλύψτε το τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 20 με 30 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο περιστασιακά. Το κρέας του κοτόπουλου θα πρέπει να είναι τρυφερό και οι χυμοί θα πρέπει να τρέχουν όταν το κοτόπουλο τρυπιετε με ένα πιρούνι. Εάν χρησιμοποιείτε μέρη κοτόπουλου διαφορετικών μεγεθών, αφαιρέστε τα μικρότερα κομμάτια  και τα κρατάτε ζεστά ενώ μαγειρεύετε τα υπόλοιπα κομμάτια.
Για πιο τραγανή πέτσα , ανοίξτε το γκριλ. Βάλτε το τηγάνι ή σε ένα ταψάκι (με την πλευρά του δέρματος προς τα επάνω) στο φούρνο ακριβώς πριν το κοτόπουλο γίνει και ψήστε για λίγα λεπτά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με πατάτες ψητές ή ένα πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια και τυρί. Προσθέστε ένα λαχανικό δίπλα ή μία σαλάτα.

Απολαύστε!

Προηγούμενο άρθροΤα Τυροπιτάκια μου
Επόμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας με κιμά