Δείτε Επίσης: Ψητές Πατάτες με κιμά και τυρί τριμμένο | Ψητές Πιπεριές στη σχάρα…με απίθανη σάλτσα

Ψητές Πατάτες με δύο σάλτσες

Υλικά

για τις Πατάτες
-2 μεσαίες πατάτες
-1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-αλάτι
-μαύρο πιπέρι
Σως Σκόρδου με λεμόνι
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κρόκο αυγού
-1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
-1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-αλάτι
Σως Σκόρδου με ντομάτα
-1 σκελίδα σκόρδου λιωμένο
-1/2 κόκκινη πιπεριά (εαν σας αρέσει πικάντικη)
-1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
-1/2 φλιτζάνι πουρέ ντομάτας
-αλάτι
-μαύρο πιπέρι
-λευκή ζάχαρη
πρόσθετα
– φρέσκοκομένο ​​μαϊντανό

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τελείως, στη συνέχεια κόψτε κάθε μία σε 4 τέταρτα και κόψτε κάθε τέταρτο σε 6 κομμάτια ομοιόμορφου μεγέθους και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, ψεκάστε με γενναιόδωρη κουταλιά της σούπας επιπλέον παρθένο ελαιόλαδο, αλατίστε και 1 πρέζα τριμμένου μαύρου πιπεριού και ανακατέψτε μαζί μέχρι να συνδυαστούν
καλά, μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με φύλλο αλουμινίου, βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι όλες σε ένα στρώμα, και βάλτε τες σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C μεταξύ 22-23 λεπτών

Σάλτσα Σκόδου λεμονιού

Ενώ οι πατάτες ψήνονται φτιάξτε τις 2 σάλτσες, για να φτιάξετε την σάλτσα με λεμόνι ψιλοκόψτε 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέστε τις σε ένα γουδί, χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι λιώστε στο σκόρδο μέχρι να σχηματίσετε μια πάστα, στη συνέχεια προσθέστε 1 κρόκο αυγού, 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και αλατίστε, αρχίστε αργά να ρίχνετε περίπου 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σχεδόν σταγόνα – σταγόνα ενώ ανακατεύετε τα πάντα μαζί με το γουδοχέρι, μόλις ενσωματωθεί όλο το λάδι και έχετε επιτύχει μια μαγιονέζα σαν υφή ( αυτό διαρκεί από 3 έως 4 λεπτά), καλύψτε το και αφήστε το στην άκρη

Σάλτσα Σκόδου ντομάτας

Για να φτιάξετε τη σάλτσα με ντομάτα ψιλοκόψτε 1 σκελίδα σκόρδο και ψιλοκόψτε την κόκκινη πιπεριά, ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, περίπου 1 λεπτό αργότερα προσθέστε την κομμένη πιπεριά και το λιωμένο σκόρδο και ανακατέψτε με το λάδι, 30 δευτερόλεπτα αργότερα προσθέστε ένα 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και ανακατέψτε τα όλα μαζί, στη συνέχεια προσθέστε 1/2 φλιτζάνι πουρέ ντομάτας και αρωματίστε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μία πρέζα λευκής ζάχαρης, χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά και αφήστε να σιγοβράζει μέχρι να γίνουν οι πατάτες

Μόλις ψηθούν οι πατάτες, μεταφέρετε σε ένα ρηχό μπολ και, στη συνέχεια, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τις πατάτες και προσθέστε μερικές κουταλιές της σάλτσας λεμονιού, γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό….και απολαύστε!

Δείτε Επίσης: Ψητές Πατάτες με κιμά και τυρί τριμμένο | Ψητές Πιπεριές στη σχάρα…με απίθανη σάλτσα

ΠΗΓΗ: https://www.spainonafork.com/

 

Προηγούμενο άρθροΣκορδάτο Κοτόπουλο στο τηγάνι…υπέροχο και εύκολο
Επόμενο άρθροΜακεδονίτικη Πρασόπιτα (με τυριά)