Τα τυροπιτάκια με κεφίρ γνωστα για την απίστευτα απαλή και αέρινη υφή ζύμης τους.
Κυριολεκτικά η λέξη χνουδωτά περιγράφει με ακρίβεια την ελαφρότητα και την τρυφερότητα της ζυμης.
Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο συνοφευτικό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γέμιση θέλετε: κρέας, πατάτες, τυρί.

Υλικά (για περίπου 20 πιτάκια):

1 ποτήρι κεφίρ
0,5 φλιτζάνια φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πακέτο (11 g) ξηρή μαγιά στιγμής
3 φλιτζάνια αλεύρι
Οποιαδήποτε γέμιση για γεύση

Παρασκευή:

Ζεσταίνουμε το κεφίρ με φυτικό λάδι μέχρι να ζεσταθεί.
Προσθέστε ζάχαρη και αλάτι, ανακατέψτε.
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το κοσκινισμένο αλεύρι. Εάν χρησιμοποιείτε κανονική μαγιά, διαλύστε την πρώτα σε ζεστό νερό με ζάχαρη για 15 λεπτά.
Προσθέστε το μείγμα μαγιάς και αλευριού στο κεφίρ και το λάδι και ζυμώστε σε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 20-30 λεπτά σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια στρώση πάχους περίπου 1 εκ.
Κόβουμε κύκλους ή τετράγωνα και βάζουμε γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης.
Κλειστε τις άκρες των πίτας, σχηματίζοντας μικρούς φακέλους.

Ψήσιμο:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τις κορυφές των πίτας με χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.