Ψητές πιπεριές με γιαούρτι και κρέμα

Λατρεύω τις πιπεριές και ό, τι έχει να κάνει με αυτές, παρασκευασμένη με οποιονδήποτε τρόπο και πάντα ψάχνω κάποια νέα συνταγή. Αυτός είναι ένας συνδυασμός με σκόρδο, αλλά χωρίς ξύδι, και γεμιστές πιπεριές, αλλά χωρίς τηγάνισμα με πλήρη γεύση. 

Συστατικά:

600-700 γρ πιπεριές (νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα κέρατο)
περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 
λίγο πιπέρι
100 ml λαδιού
180 g, ξινή κρέμα
180 ml γιαουρτιού,  ένα μικρό ποτήρι 
100 ml νερού
1 κουταλιά αλεύρι
σκόρδο για γεύση (μπορεί να είναι φρέσκο, και σε κόκκους ή σκόνη)

Παρασκευή:

Γυρίστε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίστε τις πιπεριές από τους μίσχους (εγω τους άφησα) και κόψτε τις στη μέση, και στη συνέχεια, ανάλογα με το εάν οι πιπεριές είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες, σε δύο ή τρία μέρη.
Καλύψτε το ταψί με λάδι και τακτοποιήστε τις πιπεριές, στην πρώτη σειρά που λάδι με λίγο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μετά στη δεύτερη σειρά.
Στο μεταξύ, κόβουμε το σκόρδο ή πασπαλίζουμε με κόκκους ή σκόνη. Κάποιος αρέσει να αισθάνεται περισσότερο σκόρδο και κάποιος λιγότερο. Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που δεν τους αρέσουν καθόλου, οπότε απλώς αφήστε το.
Βάζουμε τις πιπεριες που έχουν παρασκευαστεί με αυτόν τον τρόπο στο φούρνο για ψήσιμο για περίπου μία ώρα.
Για μένα χρειάστηκε περίπου μια ώρα για να μαλακώσουν και να ψηθούν λίγο.
Τις πιπεριές θα πρέπει να τις κάψει λίγο ο φούρνος και στο τσίμπημα του πιρούνι να είναι μαλακές, δεν πρέπει ποτέ
να διαλύονται.

Στη συνέχεια, χτυπήστε την ξινή κρέμα, το γιαούρτι και το αλεύρι, στη συνέχεια ρίξτε το στο νερό και χτυπήστε ξανά. Τέλος, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ή φύλλα νυχτολούλουδου, λίγο σκόρδο και σκόνη ή κόκκους, και ρίξτε ελαφρά πάνω από τις πιπεριές, προσέχοντας να ρίξετε ομοιόμορφα παντού.
Οι πιπεριές στο ταψί ή πυρεξ πρέπει να είναι πυκνά τοποθετημένες, ακόμη και το ένα πάνω από το άλλο, έτσι ώστε όταν χυθεί το μείγμα γιαουρτιου(χυμός) να καλύψει και να πάει παντού.

Επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να υπολογίσετε ότι είναι αρκετό.

Ξινή Κρέμα
Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.

Προηγούμενο άρθροΦλωμάρια με μελιτζάνες το φαγητό της Λήμνου
Επόμενο άρθροΠιάτο κολοκυθιών Ογκρατέν στο φούρνο