Ψητές πράσινες πιπεριές γεμιστές με φέτα

Αρωματισμένο με υπέροχα μυρωδικά. Μια πολύ εύκολη συνταγή για έναν υπέροχο μεζέ για να συνοδεύσετε το ουζάκι σας αλλά και ένα ωραίο συνοδευτικό με τα ψητά σας.

Υλικά συνταγής

8 πιπεριές “κέρατο”
150 γρ. τυρί φέτα (12μηνης ωρίμανσης)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για άλειμμα των πιπεριών
3-4 κ.σ. γαλέτα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Ζεματάτε τις πιπεριές σε καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε σε σουρωτήρι να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε, κόβετε το κοτσανάκι και αφαιρείτε όσο περισσότερα σπόρια μπορείτε.

Ετοιμάζετε το μείγμα της γέμισης ως εξής:
Σε γουδί μαζί με μια πρέζα αλάτι λιώνετε τη σκελίδα του σκόρδου μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε την φέτα, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το βασιλικό και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδο. Τα δουλεύετε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να γίνουν ομοιογενή κρέμα.
Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα του τυριού. Τις απλώνετε σε ένα ταψάκι, τις αλείφετε με λίγο λαδάκι με τη βοήθεια ενός πινέλου και τις πασπαλίζετε από πάνω με τη γαλέτα.
Τις τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και τις ψήνετε για 20-30 λεπτά περίπου.

Τις βγάζετε με σπάτουλα και τις σερβίρετε σε πιατέλα. [Προαιρετικά αν θέλετε εγω΄δε το έκανα λίγο πριν τις βγάλετε από το φούρνο, μπορείτε να τις σχίσετε κάθετα
με ένα κοφτερό μαχαίρι και να τις αφήσετε λίγο ακόμα στο φούρνο για να ροδοκοκκινίσει το τυρί].

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧουνκιάρ μπεγιεντί: η αυθεντική συνταγή όπως την φτιάχνανε στην πόλη
Επόμενο άρθροΚρέας Κοκκινιστό…συνταγή ανατολίτικη