Ψητές, τηγανητές πιπεριές με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

12 κόκκινες πιπεριές
Λάδι για Τηγάνισμα
800γρ ντομάτες (κονσέρβες)
Πράσινα κρεμμύδια (2-3 μίσχοι)
2 σκελίδες σκόρδο
Λάδι, αλάτι, πάπρικα, βασιλικό, μαιντανός

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε, τις ρίχνουμε σε αλεύρι και τις περνάμε και λίγο από το
τηγάνι. Στραγγίζουμε το υπερβολικό λάδι σε χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε.
Τακτοποιήστε τις σε ένα ταψάκι ή πυρεξάκι.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι, στη συνέχεια τηγανίζουμε με παπρικα και προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό. Αφήστε να βράσει για 5-10 λεπτά έως ότου ελαφρώς πήξει και αλατίστε, ρίξτε το βασιλικό, και λίγο, κανα δυό κγ ζάχαρη. Ρίχνουμε την προετοιμασμένη σάλτσα ντομάτας πάνω από τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε μαϊντανό.
Δοκιμαστε με φρέσκο ζεστό ψωμί. Ο Τέλειος μεζές και ορεκτικό

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτες & Κιμαδόπιτες….δείτε και νηστίσιμες
Επόμενο άρθρο“Τούρτα” λαχανικών με μελιτζάνες και κολοκυθάκια (τιμπαλ μελιτζάνας)