Δείτε επίσης: Μελωμένες Χοιρινές Μπριζόλες στο Τηγάνι | Μπριζόλα στο τηγάνι με πιπεριές και κρεμμύδια

Απολαύστε ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα:

  • Ζουμερές μπριζόλες: Ψημένες στο φούρνο ή στη σχάρα, οι μπριζόλες διατηρούν τα υγρά τους, χαρίζοντας μια τρυφερή και ζουμερή υφή σε κάθε μπουκιά.
  • Πλούσια σάλτσα Ροκφόρ: Bουτυράτη και με έντονη προσωπικότητα, η σάλτσα Ροκφόρ αγκαλιάζει τις μπριζόλες, προσθέτοντας μια πινελιά γαλλικής φινέτσας.
  • Αξεπέραστη αρμονία: Η πικάντικη γεύση του τυριού Ροκφόρ ισορροπεί ιδανικά με την αλμυρή γεύση του κρέατος, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει.

Συστατικά

1 κουταλιά αλατισμένο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
80 γρ τυρί ροκφόρ ή και περισσότερο αν θέλετε πιο έντονη γεύση
3-4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού με κόκαλο ή μοσχαρίσιες
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για γαρνιτούρα, προαιρετικό

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τα κάρβουνα ή μια σχάρα αερίου ή το γκριλ ενός φούρνου. Η φωτιά θα πρέπει να είναι αρκετά καλή, και η απόσταση από την φωτιά όχι περισσότερο από 10 εκ.
Σε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα, βράστε τη κρέμα γάλακτος με το βούτυρο. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να πήξη ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ανακατέψτε το μισό τυρί στο μείγμα κρέμας μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Τρίψτε το υπόλοιπο τυρί και ανακατέψτε. Θέλετε η σάλτσα να είναι παχιά αλλά και ρευστή.

Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες καλά, στη συνέχεια ψήστε στα κάρβουνα ή στη σχάρα περίπου 3 έως 4 λεπτά κάθε  πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή καλοψημένο ανάλογα με το γούστο σας.
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τηγανιτές πατάτες κα 1 ή 2 κουταλιές σάλτσα ροκφόρ, γαρνιρισμένη με μαϊντανό ή σχοινόπρασο αν θέλετε (εγώ δεν είχα διαθέσιμο).

Δείτε επίσης: Μελωμένες Χοιρινές Μπριζόλες στο Τηγάνι | Μπριζόλα στο τηγάνι με πιπεριές και κρεμμύδια

Καλή Απόλαυση