Ψητή μελιτζάνα με ντομάτες, ανθότυρο και μοτσαρέλα.

Η Συνταγή είναι της Fani’s Culinary World

Υλικά

2 μελιτζάνες
250 γρ ανθότυρο
1 αυγό
1/2 ματσάκι άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τυρί μοτσαρέλα
3 ντομάτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι
ψιλοτριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
καρυκεύματα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος σε μέτρια λεπτά, τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις αλείφουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με μπαχαρικά και λίγο αλάτι. Τις αφηνουμε να βγάλουν κάποια υγρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύονται και η ψημένη μελιτζάνα γεμίζεται και τυλίγεται με το παραπάνω μείγμα.
Ο πάτος του τηγανιού καλύπτεται με σπιτική σάλτσα ντομάτας(ή ετοιμη). Οι υπόλοιπες ντομάτες κόβονται σε κύκλους και τοποθετούνται ανάμεσα στα ρολά μελιτζάνας.

Αν περισσέψει από το μείγμα, το απλώνουμε πάνω από τη μελιτζάνα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν.

Πιστεύω ότι θα σας αρέσει αυτό το ελαφρύ πιάτο. 🙂
Μελιτζάνα με ντομάτα, ρικότα και μοτσαρέλα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓιουβαρλάκια σε λευκή σάλτσα
Επόμενο άρθροΜπριζόλες με λάχανο στο φούρνο