Ψητό μαριναρισμένο Χοιρινό μπέικον

Χρειάζεσαι:

1,6 κιλά χοιρινό κοιλιακό κρέας (χρησιμοποιείται για μπέικον)
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι

Μαρινάδα:

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα αλεσμένο πιπέρι
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πιπεριές τσίλι σε νιφάδες
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού σάλτσα μπάρμπεκιου (BBQ SAUCE)
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χρειάζεται ακόμα:

φρέσκα κλωνάρια δεντρολίβανου ή κόλιανδρου
ένα μεγαλύτερο φύλλο χαρτιού ψησίματος
δύο μεγαλύτερα φύλλα αλουμινόχαρτου

Παρασκευή:

1. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε ένα κομμάτι κρέας σε κατάλληλο δίσκο και μετά χαραζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την πέτσα του κρέατος (προσέχοντας να μην κόβουμε το κρέας) 3 εκ. πρώτα σε πλάτος και μετά σε μήκος, σχηματίζοντας κύβους.
Στη συνέχεια αλατίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Τρίψτε καλά τη μαρινάδα στο κρέας, επίσης από όλες τις πλευρές, καθώς και ανάμεσα στις εγκοπές στο δέρμα. Προσθέστε μια κουταλιά σάλτσα μπάρμπεκιου στην επιφάνεια του δέρματος.

2. Τοποθετήστε δύο μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτου στην επιφάνεια εργασίας, το ένα δίπλα στο άλλο και διπλώστε τα ελαφρά στο σημείο συναρμολόγησης. Από πάνω βάζετε ένα μεγαλύτερο φύλλο χαρτιού ψησίματος. Μεταφέρετε το μαριναρισμένο μπέικον σε
ταψί με τη φλούδα στραμμένη προς τα επάνω και απλώνετε από πάνω 3-4 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο.

Στη συνέχεια τυλίγουμε καλά το μπέικον σε χαρτί ψησίματος, μετά σε αλουμινόχαρτο και το μεταφέρουμε στο ταψί. Αφήνουμε το έτοιμο μπέικον στο ψυγείο
όλη τη νύχτα.

3. Βγάζουμε το μπέικον από το ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσουμε. Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το μπέικον να ψηθεί για δύο ώρες. Στη συνέχεια βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και το κόβετε
στη μέση το αλουμινόχαρτο και χαρτί ψησίματος με ψαλίδι κουζίνας. Απλώνουμε το χαρτί και από τις δύο πλευρές (κόβουμε την περίσσεια) και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το λίπος που μένει από το μπέικον. Αφαιρέστε και τα κλωνάρια δεντρολίβανου. Ξαναβάζουμε το ταψί
στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να κιτρινίσει η πέτσα και να γίνει τραγανή. Αν έχετε τη δυνατότητα να ψήσετε στη σχάρα στο μάτι της κουζίνας, τότε ολοκληρώστε το ψήσιμο του μπέικον με αυτό (πρώτα άφησα την πέτσα να ροδίσει λίγο, οπότε άναψα τη σχάρα και έψησα για άλλα πέντε λεπτά).

Εξαιρετικά νόστιμο και ζουμερό κρέας.

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΚέικ ανάμεικτο με Λεμόνι
Επόμενο άρθροΣπιτική στριφτή πίτα