Μπιφτέκια Σύρου
Εύκολα στην προετοιμασία τους,νοστιμότατα στην κατανάλωση τους
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι
500 γρ. φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά
τυρί Σαν Μιχάλη (εάν δε το βρείτε βάλτε παρμεζάνα)
2 μεσαία κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ
1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές σούπας κρασί λευκό
1-2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 αυγό
1/4 περίπου ψίχα φρατζόλας ψωμιού,μουσκεμένο και στιμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό baxarika
6 μεσαίες πατάτες
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
λίγο δεντρολίβανο
ρίγανη
μουστάρδα
Εκτέλεση
Και περνάμε στην εκτέλεση της συνταγής
Στο μίξερ χτυπάμε το γάλα, τα κρεμμύδια και την ψίχα μέχρι να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στον κιμά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τον κρόκο αυγού και φροντίζουμε να διαλυθούν πλάθοντας τα πολύ καλά,έτσι δημιουργούμε ένα ομοιογενές μείγμα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί βάζοντας επάνω στο καθένα μια λεπτή φέτα τυρί Σαν Μιχάλη. Συμπληρώνουμε τις πατάτες και το σκόρδο .Τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο νεράκι παραπάνω. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° στην αντίσταση
Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα ρυθμίζοντας την θερμοκρασία στους 150 ° . Ένα τέταρτο πριν βγάλουμε το φαί από το φούρνο στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε το χυμό στο ταψί.
Συμβουλή: Φροντίστε να ανακατεύετε τις πατάτες κάθε 15 – 20 λεπτά και να γυρίσετε τα μπιφτέκια μια φορά στη μέση του ψησίματος.
ΠΗΓΗ: http://syrosbynight.gr/