Ψητό χταπόδι με πατάτες

Το ψητό χταπόδι με πατάτες είναι ένα εξαιρετικό δεύτερο πιάτο που μπορείτε να προσφέρετε για ένα νόστιμο και ιδιαίτερο δείπνο, για να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας Εξαιρετικό τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, όλη η γεύση και το άρωμα της θάλασσας στο τραπέζι. 

Υλικά

1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
4 κόκκινα τσίλι ολόκληρα, αποξηραμένα
3 κεφάλια σκόρδο
1 κιλό κρεμμύδια καθαρισμένα και σε κύβους
2 φύλλα δάφνης
60 gr μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
2 κιλά χταπόδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Ψητές πατάτες
1 κιλό baby πατατες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο για ψητές πατάτες
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, χυμό λεμονιού, αποξηραμένο τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδια, δάφνη, μαϊντανό και αλάτι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Προσθέστε τους κόκκους μαύρου πιπεριού και μαγειρέψτε άλλα 10 λεπτά.
Στραγγίστε, εξοικονομώντας υγρά και πετάξτε τα λαχανικά.
Προσθέστε το υγρό ξανά στην ίδια κατσαρόλα και ξαναβράστε.
Προσθέστε το χταπόδι και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
Σβήστε τη φωτιά.
Αφήστε το χταπόδι να κρυώσει μέσα στο νερό για μία ώρα.
Αφαιρέστε το από το νερό για να κρυώσει εντελώς.
Αλείψτε το χταπόδι με ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Αφαιρέστε και κόψτε σε κομμάτια κατά προσέγγιση και στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα μπολ 

Ψητές πατάτες
Συνδυάστε τις πατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε φούρνο στους 375 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου και αφήστε στην άκρη.
Όταν κρυώσουν, κόψτε σε φέτες και βάλτε τες στην άκρη στο πιατο με το χταπόδι.

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα με πλούσια αφράτη βελούδινη κρέμα!!!
Επόμενο άρθροΤο διάσημο ψωμί τσιαπάτα αλλά με την πιο τεμπέλικη συνταγή