Ψωμάκια γεμιστά με κοτόπουλο και ντομάτα

Συστατικά

Ζύμη
320 ml γάλακτος
2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά σούπας 10γρ μαγια
Αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 40ml
2 ποτήρια λεπτό σιμιγδάλι 
Ξηρό θυμάρι

Για την Γέμιση

Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια
1 σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 σκορδο μεσαίο ψιλοκομμένο
4 – 5 Τοματίνια κομμένα στην μέση
Μαγειρικό λάδι
Αλάτι πιπέρι
κουρκούμη / τζίντζερ / πάπρικα
Ξηρό θυμάρι
1 αυγό + σταγόνες ξύδι χτυπημένο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, το αλευρι,και την μαγια και χτυπάμε με ένα σύρμα
χειρός. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη

Σοτάρουμε το κοτόπουλο να και παράλληλα ρίχνουμε το σκόρδο, αλάτι, κουρκουμά
τζιντζερ, πιπέρι, κρεμμύδι και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Πασπαλίζουμε με θυμάρι, ρίχνουμε και τα ντοματίνια ανακατεύουμε και σκεπάζουμε να
μαγειρευτούν για 5-10 λεπτά (ανάλογα την φωτιά).


Βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Η Ζύμη μας θα πρέπει να έχει διπλασιαστεί και προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και
το σιμιγδάλι και λίγο τριμμένο ξηρο θυμάρι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και λεια ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 ισα μέρη και τα πλάθουμε σε μπαλες


Ανοίγουμε κάθε πιτα σε μέγεθος πιάτου γεμίζουμε με 2-3 κουταλιές γέμιση και το
τυλίγουμε όπως βλέπετε στις φωτό μέχρι να τελειώσουν οι πίτες


Αλειφουμε με το αυγο και τρίβουμε λίγο θυμάρι απο πάνω


Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Εγγραφείτε στο καναλι της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι κοκκινιστό με λαχανικά
Επόμενο άρθροΣυνταγή αυγών και πατάτας…όταν θέλετε κάτι νόστιμο, χωρίς κόπο