Ψωμάκια με βούτυρο σκόρδου, μαϊντανό και κίτρινο τυρί

Υλικά

Ψωμάκια απλά ή για χαμπουργκερς
2 κεφάλια σκόρδο
1 πρέζα αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
125 γραμμάρια μαλακό βούτυρο,
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 πρέζα αλάτι,
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
200γρ κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Πρώτα έψησα τα δύο κεφάλια σκόρδο, το έβαλα σε αλουμινόχαρτο, μια πρέζα αλάτι, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, και τα έβαλα τυλιγμένα στο φούρνο για περίπου 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν (αν κάποιος δεν έχει ψήσει ακόμα σκόρδο, το πάνω μέρος κόβεται λίγο για να φανεί το γαρύφαλλο).
Έβαλα σε ένα μπολ 125 γραμμάρια μαλακό βούτυρο, τις σκελίδες του σκόρδου λιωμένες, μαϊντανό, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακάτεψα καλά. Κόβω τα ψωμάκια στη μέση, αλείφω το βούτυρο, πασπαλίζω με κίτρινο τυρί και ψήνω.
Προφανώς ήταν πολύ νόστιμα, γιατί δεν ένιωθα καλά και πήγα για ύπνο, μετά από 3 ώρες όταν σηκώθηκα δεν υπήρχε τίποτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦρούτο κέικ με κουβερτούρα
Επόμενο άρθροΣπιτικά hotdogs