Ψωμάκια με νουτέλα

Καλησπέρα, είμαι εδώ σήμερα με μια πολύ καλή συνταγή για απίστευτα νόστιμα, απαλά, αφράτα ψωμάκια, με βάση την κρέμα, που απλά λιώνουν στο στόμα, πάρτε τη συνταγή…

Συστατικά

500 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
20 γραμμάρια μαγιά ξηρή
πρέζα αλάτι
2 αυγα
800 γραμμάρια αλεύρι (+-) όλα εξαρτώνται από το αλεύρι
150 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη κρέμα
Παίρνουμε 100 ml γάλα, από τη συνολική ποσότητα του αλευριού παίρνουμε 2 κουταλιές της σούπας, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία,
ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, σας προειδοποιώ να μην βράσει!!!!!!!προσεκτικά!!! !!
Καλύψτε τη μάζα της κρέμας με μεμβράνη σε επαφή, ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Τώρα ετοιμάζουμε τη ζύμη ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά
Παίρνουμε 100 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, θρυμματίζουμε τη μαγιά, την τοποθετούμε, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 300 ml γάλακτος από τη συνολική ποσότητα (500 ml ήταν όλα στα υλικά) μέχρι να ζεσταθούν, προσθέτουμε την μαγια, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, τα αυγά,
ανακατεύουμε και προσθέτουμε το προ-κοσκινισμένο αλεύρι (+-) και τη κρέμα. Στο τέλος, προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Βάλτε σε ζεστό μέρος για 1,5 ώρα.

για το ψησιμο
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη
Παίρνουμε 1 μέρος της ζύμης, την ανοίγουμε σε κύκλο, την κόβουμε σε κομμάτια πάχους περίπου 1 εκ., βάζουμε στην άκρη μια κουταλια νουτέλα, τα τυλίγουμε σε ρολο.
Έτσι ετοιμάζουμε όλα τα μέρη της ζύμης.
Βάζουμε τα ψωμάκια σε ζεστό μέρος να φουσκωσουν για 30 λεπτά.
Λιπάνετε με αυγό.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 βαθμών

 

Να το απολαύσετε και να πετύχετε!😋💯

ΠΗΓΗ: Магдалина Шершун

Προηγούμενο άρθροΛαχανικά ογκρατέν στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠιταράκια με τυρί…καλύτερα δεν έχετε φάει