Ψωμάκια χωρίς ζύμωμα

Κατά κανόνα, πολλοί δεν τολμούν να μαγειρέψουν σπιτικό ψωμί, γιατί αυτή η δραστηριότητα φαίνεται πολύ δύσκολη, μεγάλη και απαιτεί ειδικό εξοπλισμό.
Εάν είστε αυτής της άποψης, τότε σκοπεύουμε να σας την αλλάξουμε! Σήμερα προσφέρουμε μια απλή συνταγή για σπιτικό ψωμί που δεν χρειάζεται ζύμωμα.
Αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε νόστιμο και μυρωδάτο σπιτικό ψωμί στο φούρνο, ξοδεύοντας ελάχιστο κόπο και απλά υλικά που έχει ο καθένας στο σπίτι. Δεν χρειάζεται καν να ζυμώσετε τη ζύμη, γιατί απλά ανακατεύουμε τα υλικά και σε δύο ώρες θα έχουμε ψωμί.

Υλικά

2,5 γρ μαγιά ξερή
300 γρ αλεύρι σίτου
2 κουτ.γλ αλάτι
1 κουτ.γλ ζάχαρη
230 ml νερό
15–25 ml φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Πρώτα απ ‘όλα, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη ξερή μαγιά σε ένα βαθύ μπολ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά νερό στο ξερό μας μείγμα. Ανακατεύετε συνεχώς τα πάντα μέχρι η μάζα να αποκτήσει ομοιογενή σύσταση. Αφήνουμε την έτοιμη ζύμη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη.
Μετά τον καθορισμένο χρόνο ανοίγουμε την ήδη φουσκωμένη ζύμη. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, απλώνουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε από όλες τις πλευρές σε αλεύρι, σχηματίζοντας έτσι μια μπάλα.

Τώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Μετά από αυτό, καλύψτε τα προϊόντα με πετσέτα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για άλλα 15 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά, με τη σειρά, απλώστε ελαφρά κάθε μπάλα με έναν πλάστη. Στη συνέχεια τα στρίβουμε σε ένα είδος μακρόστενου ψωμάκι, όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Τέλος, βάλτε τα ψωμάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αλειμμένο με φυτικό λάδι από πάνω.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για άλλα 30 λεπτά. Αφού κάνουμε μια τομή σε κάθε ψωμάκι και τα αλείφουμε με φυτικό λάδι με ένα πινέλο.
Αφού τελειώσουμε με αυτό, στέλνουμε το ψωμί να ψηθεί σε φούρνο προθερμασμένο στους 230 βαθμούς για 15-17 λεπτά.

Ετοιμααααα!

Κρατήστε αυτή την υπέροχη συνταγή και μαγειρέψτε γρήγορα ένα τόσο τραγανό έξω και αέρινο εσωτερικά μυρωδάτο ψωμί.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Andriy Zeleny

Προηγούμενο άρθροΔίχρωμο κέικ μανταρινιού
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστα με μακαρόνια…μια υπέροχη σάλτσα με κόκκινο κρασι