Ψωμάκια _ με παπαρουνόσπορο

Συστατικά:

Αλεύρι – 600 g
Γάλα – 350 ml
Ζάχαρη – 75 g, αλάτι – 1/2 κουτ.
Μαγιά (έχω φρέσκια) – 40 g, 12 g στεγνή.
λάδι – 50 ml
Βούτυρο – 100 g

Γεμιση:
αλεσμένη παπαρούνα – 300 g
Ζάχαρη – περίπου 100-150 g, ή για γεύση, βανίλια ζάχαρη – 20 g
Γάλα – 300 ml.
Μπορείτε και ξύσμα από ένα λεμόνι

Παρασκευή:

Ετοιμάστε την μαγια.
Ζεσταίνετε ελαφρώς περίπου. 50 ml γάλα (πάρτε από όλη την ποσότητα). Διαλύουμε μέσα μια κουταλιά ζάχαρη και φρέσκια ή ξερή μαγιά (μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα) Ανακατεύουμε όλα καλά. Το αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.

Λιώνουμε με σύρμα το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέστε την μαγια. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουρστεί περίπου 1-1,5 ώρα.

Ετοιμάστε τη γέμιση παπαρουνόσπορου:
Αλέστε τους σπόρους παπαρούνας σε μύλο καφέ. Ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τους παπαρουνόσπορους και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η γέμιση (περίπου 5 λεπτά)
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια ζάχαρης. Αφήστε να κρυώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτή στρώση, απλώνουμε τη γέμιση παπαρουνόσπορου. (Κόβω τη ζύμη και την τυλίγω σε ρολό. Έγιναν δύο ρολά. Ή μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη σε δύο μέρη και να τα ανοιξετε το καθένα ξεχωριστά, απλώνοντας σε κάθε ένα γέμιση
παπαρούνας, σχηματίζοντας ρολό.). Κόβουμε το ρολό σε φέτες και το τοποθετούμε σε ταψί.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 25-35 λεπτά στους 170 – 180 βαθμούς.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ σοκολάτας .. η συνταγή είναι από την δικιά μου κουζίνα
Επόμενο άρθροΜπισκότα με καρύδι και μέλι