Χωριάτικο Ψωμί Σουσαμένιο

Χωριάτικο Ψωμί με σουσάμι απίστευτα νόστιμο, μαλακο εσωτερικά και με τραγανή κρούστα από σουσάμι.

Υλικά:

Περίπου 550 γραμμάρια αλεύρι
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100 ml. γάλα
230 ml. χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Σουσάμι για το τύλιγμα του ψωμιού
2 κουταλιές της σούπας γάλα και
1 κ.σ αλεύρι για να αλείψει το ψωμί για να κολλήσει το σουσάμι.

Εκτέλεση

Ζυμώνεται μια ελαφρώς κολλώδης ζύμη, η οποία φουσκώνει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια σχηματίζονται δύο καρβέλια (τα τυλίγω σε ρολό και πιέζω με τα δάχτυλά σας τις δύο άκρες που έχουν μείνει. Μπορείτε να τις πλάσετε όπως θέλετε.) Αφήνονται να ξεκουραστούν για περίπου 15 λεπτά, αλείφουμε με τον χυλό από το γάλα και
το αλεύρι και τυλίγουμε με σουσάμι. Τέλος, γίνεται ένα κόψιμο στο πλάι του ψωμιού με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα ξυράφι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με μια μεταλλική κούπα ή μπολ γεμάτο νερό απο κάτω.

Marta Boqdgiqan

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπετσοφάι 

Σπετζοφάι....Πηλιορείτικο

Η Συνταγή είναι του Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Τα υλικά είναι για 4 άτομα.

Μισό κιλό 5 λουκάνικα χωριάτικα Πηλίου κομμένα σε μέτρια κομμάτια
3 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
3 πιπεριές μεγάλες Κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
Χυμός Τομάτας 500gr η 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες ώριμες πολτοποιημένες
240gr 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5gr 1 κ.γ πελτέ ντομάτας (Προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι
5gr 1κ/γ Μπούκοβο
200gr νερό
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση.

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε το τηγάνι μας να πιάσει θερμοκρασία ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα λουκάνικα που τα έχουμε κόψει σε μικρές ροδέλες.
Μόλις τα λουκάνικα πάρουν καλό χρώμα και από τις δυο πλευρές τα βγάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και αμέσως στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τις πιπεριές αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε καλά τις πιπεριές και μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε και αυτές στο ίδιο ταψάκι με τα λουκάνικα.
Συνεχίζουμε πάντα στο ίδιο σκεύος και σοτάρουμε τον πελτέ μαζί και το μπουκοβο να βγάλει τα αρώματα του συνεχίζουμε και με τις ντομάτες μόλις η ντομάτα πάρει μερικές βράσεις ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και τις πιπεριές προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και μπορεί να χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ζεστό νερό.

Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15-20 λεπτά το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν μείνει μόνο με το λάδι σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ένα κομματάκι βούτυρο να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος προσθέτουμε και την ρίγανη και σερβίρουμε στα πιάτα μας το φαγητό μπορούμε να το συνδυάσουμε με ότι ζυμαρικό θέλετε η τηγανητές πατάτες και φυσικά με την προσθήκη μπόλικης φέτας στην σάλτσα αλλά και μαζί με χωριάτικο ψωμί!!!

Δείτε Περισσότερες φωτογραφίες της εκτέλεσης εδώ  Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣιμίτια Πολίτικα
Επόμενο άρθροΚρέας με Τζίντζερ και ρύζι