Ψωμί από ένα χωριό της Ιταλίας χωρίς ζύμωμα

Γεια σε όλους, σήμερα έχουμε την ευχαρίστηση και την τιμή να σας παρουσιάσουμε αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι το καλύτερο ψωμί που έχετε φάει ποτέ. Δημιουργημένο με πολλή αγάπη και γνήσια συστατικά, αυτό το ψωμί είναι μοναδικό.

Για αυτή τo νόστιμo ψωμί θα χρειαστούμε:

500g αλεύρι μαλακό τύπου 550 
350 ml νερού σε θερμοκρασία δωματίου
9g αλατιού
4,5g φρέσκια μαγιά

Για την ενεργοποίηση
50 γραμμάρια αλεύρι από το σύνολο
50 ml νερού από το σύνολο
1,5γρ φρέσκιας μαγιάς από τα σύνολο

Εκτέλεση:

Πρώτα φτιάχνουμε τον ενεργοποιητή με το αλεύρι, νερό και την φρέσκια μαγιά.
Ανακατεύουμε τα πάντα καλά σκεπάζουμε με μία μεβράνη το μειγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι αύριο.
Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα μπολ και προσθέστε το υπόλοιπο νερό και την υπόλοιπη μαγιά και ανακατέψτε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα που βγάλατε απο το ψυγείο και το νερό με τη μαγιά και
ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

Το μείγμα θα πάρει μια μορφή ζύμης. Μόλις γίνει αυτό, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος (μέσα στο φούρνο) για 30 λεπτά για ξεκούραση.

 

Αφού περάσει ο χρόνος, αρχίζουμε να φτιάχνουμε τις πτυχές (παρακολουθήστε το βίντεο για τις πτυχές) και μετά το  ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλη μισή ώρα. Αυτό το βήμα θα πρέπει να γίνει 4 φορές.


Αφού κάνει τις πτυχές για τέταρτη φορά, μένει στο φούρνο για 2 ώρες, καλυμμένο με μεμβράνη.
Μετά τις δύο ώρες, παίρνουμε ένα καθαρό πανί και ρίχνουμε λίγο αλεύρι απλώνοντας το με τα χέρια μας,έτσι ώστε το αλεύρι να διεισδύσει καλά στις ίνες του υφάσματος και το βάζουμε σε ένα μπολ,

μετά βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, το βάζουμε στον αλευρωμένο πάγκο μας και ζυμώνουμε για τελευταία φορά και μετά το κάνουμε καρβελάκι,

βάζουμε λίγο αλεύρι από πάνω και μετά το βάζω στο μπολ με το αλευρωμένο πανί.

Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μιάμιση
ώρα. Αφού περάσει η ώρα, παίρνουμε τη ζύμη από το ψυγείο, σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος

και έπειτα ένα δισκο θα μας βοηθήσει να περάσουμε το ψωμί στο φούρνο, και μετά γυρίζουμε το ψωμί μας πάνω στο δισκο με το χαρτί ψησίματος και τραβάμε απαλά το πανί και μετά πασπαλίστε με αλεύρι και κάντε τα κομμάτια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή ξυράφι.

 

Τότε το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σύρετε το ψωμί από τον δίσκο μας στο ταψί φούρνο.
** 30 λεπτά πριν το ψήσιμο του ψωμιού, ανάψτε το φούρνο στους 230 ° C και βάλτε το ταψί όπου θα ψήσει το ψωμί.
** Για ψήσιμο θα πρέπει να προσθέσουμε 200 ml νερό σε ένα ταψί στο κάτω ράφι του φούρνο για να δημιουργήσουμε ατμό για το ψήσιμο του ψωμιού **
** Στη συνέχεια ψήνουμε το ψωμί στους 230 ° C κανονικά πάνω κάτω για 15 λεπτά, στη συνέχεια  χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 ° C και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 ώρα και 15 λεπτά, έτσι το σύνολο θα είναι 1 ώρα και 30 λεπτά **

Ετοιμοοοοοοοοοοο

Subcribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤα ρωσικά ντόνατς…είναι τα πιο εύκολα και αφράτα
Επόμενο άρθροΣουσαμόπιτα ή Σαμόπιτα….ένα αέρινο έδεσμα