Mελιτζάνες μανιτάρια!

Υλικά

– 300 γρ. μανιτάρια champignon
– 100 γρ. τυρί ασιαγκό ή άλλο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 50 γρ ελαιόλαδο
– 3 κλωναράκια μαϊντανό
– 1 πρέζα αλάτι, μαύρο πιπέρι, τσίλι
– τριμμένη φρυγανιά    1-2 κουταλιές

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες.Βάζουμε σε μια λεκανίτσα νερό ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βάζουμε τις μελιτζάνες.
Τις αφήνουμε στο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Σ ένα μπολ βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και το σκόρδο λιωμένο.Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες απ το νερό και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σ΄ ένα ταψί το λαδώνουμε και βάζουμε τις μελιτζάνες στη σειρά τη μία δίπλα στην άλλη.
Τις χαράζουμε στην επιφάνεια και τις αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου και των μπαχαρικών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 20-25 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο λάδι σ΄ενα τηγάνι βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο και το κλωναράκι του μαιντανού.
Τα σωτάρουμε για 3 λεπτά αφαιρούμε το κλωναράκι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια.Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό των μανιταριών.Αφαιρούμε το σκόρδο.
Παίρνουμε το τυρί και το κόβουμε κυβάκια.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες απ το φούρνο και βάζουμε από μία κουταλιά μανιτάρια σε κάθε ροδέλα.
Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά κάθε ροδέλα και στη συνέχεια βάζουμε τα κυβάκια του τυριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο μαιντανό και πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες μόλις τις βγάλουμε απ τον φούρνο.
Είναι έτοιμες για σερβίρισμα!!!!!!
Μια γρήγορη συνταγή με εκπληκτικό και πολύ νόστιμο αποτέλεσμα!!!!! 
Καλή επιτυχία
Προηγούμενο άρθροΚρεμίτα σε καραμελωμένα φύλλα
Επόμενο άρθροΚρεατόσουπα η ζεστή σούπα του Χειμώνα