Για τις πατάτες μελιτζάνας
1 μέτρια μελιτζάνα
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. Σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι και το πιπέρι
Ελαιολάδο
1 Τζατζίκι  (δείτε τη συνταγή)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Κατ ‘αρχάς, κόψτε την μελιτζάνα σε φέτες 2,5 εκ. Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά (η μελιτζάνα θα βγάλει οποιαδήποτε πίκρα). Στεγνώνετε. Τώρα κόψτε τις φέτες μελιτζάνας σαν “πατάτες”.
Περάστε τις μελιτζάνες από το αλεύρι. Στη συνέχεια, από τα αυγά, στη συνέχεια, μέσα από το  μείγμα φρυγανιάς, σκόνη σκόρδου, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Προετοιμάστε το ταψί αλλοιφωντας ελαφρά με ελαιόλαδο. Τώρα βάλτε τις μελιτζάνες στο ταψί και πασπαλίστε με ελαιόλαδο. 
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών C για 10 λεπτά ή έως ότου οι πατάτες μελιτζάνες να είναι χρυσαφένιες και τραγανές. (τις ανακατεύετε να γυρίσουν )
Κάντε το Τζατζίκι σύμφωνα με αυτή τη συνταγή.
Σερβίρετε τις πατάτες μελιτζάνες ζεστές με τη σάλτσα Τζατζίκι 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστά κουλουράκια με Σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΜακεδονίτικη γλυκιά Μπομπότα…πανεύκολη