Συστατικά
1/2 αγγούρι καθαρισμένο
2 φλιτζάνια πλήρες γιαούρτι 
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο νωπό ή κατεψυγμένο
1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστιμένο χυμό λεμονιού 
1/2 κουταλάκι αλάτι 
1/8 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Οδηγίες
Πώς να κάνετε το τζατζίκι:
Το Αγγούρι πρέπει να το καθαρίσετε, να το ψιλοκόψτε και να στραγγιστεί από τους χυμούς του. Τον έστυψα πολύ δυνατά. Η απαλλαγή από την περίσσεια υγρών είναι σημαντική, ώστε το τζατζίκι να μην είναι υδαρής την επόμενη μέρα.

Ανακατέψτε το τεμαχισμένο και ψιλοκομμένο αγγούρι με 2 φλιτζάνια γιαούρτι, 1 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι μαύρο πιπέρι.


Ανακατέψτε τα πάντα μαζί και προσθέστε περισσότερο αλάτι στη γεύση, εάν χρειαστεί. Είναι καλύτερο να το βάλετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν από το σερβίρισμα για να αφήσετε τις γεύσεις να μπερδευτούν. Είναι ακόμη καλύτερα όταν ψύχεται όλη τη νύχτα!

 

Προηγούμενο άρθροΤο πιο απλό Κέικ Καρύδας
Επόμενο άρθροΧταπόδι κοκκινιστό με κριθαράκι